Skip to main content

Csapatunknak a következő napokban három mérkőzése lesz: kétszer a bajnokság alapszakaszában és egyszer a Román Kupa csoportkörében játszunk. Szerdán 18.30-tól a román pontvadászatban és az Erste Ligában egyaránt címvédő Brassói Corona vendégeként lépünk jégre, aztán pénteken 18.30-tól és szombaton 11 órától a Sportul Studențesc együttesét fogadjuk a Deme László Műjégpályán.

A Kertész Zoltán irányította csapatunk biztatóan kezdte az idényt, ugyanis két fölényes győzelmet arattunk a fiatal jégkorongozókkal jégre lépő Gyergyói Hoki Klub felett, aztán küzdelmes találkozón maradtunk alul a Csíkszeredai Sportklub otthonában. A román pontvadászatban három találkozón 16-szor voltunk eredményesek, az ellenfelek pedig hatszor zörgették meg László Arnold és Béres Szilárd hálóját. A Brassói Corona címvédőhöz méltón indította a szezont, az eddigi mérkőzéseit megnyerte, miközben a román–magyar közös bajnokságban is villámrajtot vett, mindkét meccsén diadalmaskodott, ezeken mindössze két gólt kapott, így az Erste Liga éllovasaként várja a folytatást.
„Mondhatjuk, hogy jól kezdtük a bajnokságot, ugyanakkor szeretnénk ezt a teljesítményt a folytatásban is továbbvinni. A Brassó elleni mérkőzésbe igyekszünk határozottan beleállni, reméljük, hogy sikerül hasznos meccset játszanunk. Múlt héten Csíkszeredában küzdelmes találkozót vívtunk, azt nem állíthatjuk, hogy kicsúszott a kezünkből az irányítás, bár a kiállítások kulcsmomentumoknak bizonyultak. A Corona a legstabilabb csapat, szerintem az országban továbbra is a legjobb. Homogén együttes, a játékosok az évek során összekovácsolódtak, bár a román bajnokságban nem a teljes kerettel lépnek jégre, hiszen a szabályok nem teszik lehetővé. Számunkra egyértelműen remek felmérés a címvédővel csatázni” – fogalmazott vezetőedzőnk.
Kertész Zoltán a hétvégi mérkőzésekkel kapcsolatban elmondta, vélhetően a Sportul Studențesc játékoskerete nem sokat változott az előző idényhez viszonyítva, ennek ellenére a pénteki és szombati bajnokihoz sem állunk komolytalanul, ugyanis csapatunknak mindkettő remek edzőmeccs lehet. A szakember hozzátette, a menetrendünk teljesen elfogadható, a találkozók után van időnk felszusszanni, épp ezért a szezon elején egyáltalán nem hivatkozhatunk a fáradtságra. Kiemelte, rendkívül fontos, hogy a sérülések ne hátráltassák az edzéseket, ugyanakkor a folytatásban is arra törekszünk, hogy végezzük a feladatunkat és fokozatosan fejlődjünk.

Hajrá, Ágyúsok!