Skip to main content

Csapatunk küzdelmes mérkőzésen 4–2-re alulmaradt a remek játékerőt képviselő Brassói Corona otthonában a román bajnokság alapszakaszában. A vereség ellenére ismét bizonyítottuk rátermettségünket, ugyanis a Csíkszeredai Sportklub után a címvédővel is felvettük a harcot. Együttesünk a hétvégén két mérkőzést játszik a Sportul Studențesc ellen a Deme László Műjégpályán: pénteken 18.30-tól a Román Kupa csoportkörében, szombaton 11 órától pedig a pontvadászatban.

Bátran kezdtük a mérkőzést, ennek köszönhetően az 5. percben megérdemelten szereztünk vezetést: Antal László előkészítése után Szőcs Zalán továbbított a hálóba (0–1). Ezt követően az ellenfél játszott veszélyesebben, azonban álltuk a sarat, ráadásul két emberhátrányt is kivédekeztünk. A hazai nyomás a szünet előtt mégis góllá érett, a címvédő a 17. percben egyenlített, miután Gajdó Balázs a kapuba ütötte a korongot (1–1). A második harmadban a Brassó akarata érvényesült, ami újabb találatokban is megmutatkozott: a 26. percben ismét Gajdó Balázs volt eredményes, aztán a 32. percben Albert Zagidullin iratkozott a gólszerzők közé (3–1). A szünet előtt kevéssel több mint egy perccel megleptük tapasztalt riválunkat, a 29. percben Antal Előd passzából Róth Zoltán csökkentette a különbséget (3–2). Az utolsó felvonás elején létszámfölényben támadhattunk az egyenlítésért, azonban nem sikerült kihasználnunk a kínálkozó alkalmat. A harmadik játékrészben több lehetőséget kialakítottunk, viszont Tőke Zoltán hárította a próbálkozásokat, a hajrában pedig a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, ugyanis az 57. percben Jevgenyij Szkacskov eldöntötte a találkozót (4–2).

Román bajnokság, alapszakasz: Brassói Corona–Háromszéki Ágyúsok 4–2 (1–1, 2–1, 1–0).
Gólszerzők: Gajdó Balázs (17., 26.), Albert Zagidullin (32.), Jevgenyij Szkacskov (57.), illetve Szőcs Zalán (5.), Róth Zoltán (39.)
Kapura lövések: 43–16
Büntetőpercek: 6–6
Brassói Corona: Tőke Zoltán, Patrik Polc – Samuel Jones, Owen Williams, Cédric Desruisseaux, Kóger Dániel, Radim Valchar, Pavlo Borysenko, Farkas Tamás, Jevgenyij Szkacskov, Kovács Mátyás, Albert Zagidullin, Bors Huba, Gajdó Tamás, Rokaly Boldizsár, Gajdó Balázs, Nicolae Vasile, Kovács Előd, Matei Bolocan. Vezetőedző: Dave MacQueen.
Háromszéki Ágyúsok: Béres Szilárd, László Arnold – Szabó Zsolt Ákos, Horváth Pál, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Márton Koppány, Antal Előd, Ferencz Szilárd, Gecse Olivér, Róth Zoltán, Antal László, Kernászt Máté, Nagy Tamás, Szőcs Zalán, Barkó Gergely, Részegh Zsolt, István Sándor, Király Ádám, László Hunor, Görbea Tivadar. Vezetőedző: Kertész Zoltán.
Játékvezetők: Csomortáni Zsolt, Bandi Csaba, Rácz Szilárd, Szőgyör Zoltán.