Skip to main content

Remek hírrel szolgálhatunk, ugyanis a sepsiszentgyörgyi Nagy Tamás személyében tehetséges jégkorongozó csatlakozik csapatunkhoz. A 18. születésnapját július 11-én ünneplő fiatal védő az előző idényben már bemutatkozott klubunkban, ám ezúttal aláírta karrierje első profi szerződését.

A tehetséges jégkorongozó az előző szezonban csapatunk színeiben három mérkőzésen kapott lehetőséget a felnőtt mezőnyben, ezeken egy gólt szerzett. A sepsiszentgyörgyi védő a Királypingvinek Jégkorong Klubban nevelkedett vezetőedzőnk, Kertész Zoltán irányítása alatt, majd ezt követően a Székelyföldi Jégkorong Akadémia berkeiben pallérozódott, amelynek mezében a romániai és a magyar utánpótlás bajnokságokban szerzett tapasztalatot. A magyar 18 év alatti pontvadászatban az elmúlt két évben 32 találkozón lépett jégre, négyszer volt eredményes és kiosztott tizenkét gólpasszt. Nagy Tamás az áprilisban rendezett korosztályos (U18) divízió 2/A jelű világbajnokságon a romániai válogatott meghatározó játékosa volt: a Hollandia és a Szerbia elleni meccsen megválasztották együttese legjobbjának.
„Többéves munkánk következő gyümölcsét is learatjuk, ugyanis Kernászt Máté után Nagy Tamás is csatlakozott felnőtt csapatunkhoz. Korosztályában Románia egyik legtehetségesebb játékosának számít, úgy gondolom, ha beleteszi a megfelelő munkát, szép jövő elé néz hivatásos sportolóként. Évekig Kertész Zoltán egyengette az útját, aztán a Székelyföldi Jégkorong Akadémia égisze alatt bontogatta a szárnyát. Habár több ajánlata volt, mégis minket választott, aminek rendkívül örülünk. Megküzdöttünk azért, hogy felnőtt pályafutását nálunk kezdje, hiszen fontos számunkra, hogy a háromszéki srácok nálunk fejlődjenek. Védő létére rendkívül technikás, bátran játszik, nem véletlenül választották a világbajnokságon két mérkőzésen is a válogatott legjobbjának” – fogalmazott Miklós Ervin, klubunk elnöke.
„Sepsiszentgyörgyiként nagyon örülök, hogy az Ágyúsok mezében kezdhetem felnőtt pályafutásomat. Háromszéken nőttem fel és kezdtem jégkorongozni, épp ezért nagyon boldog vagyok, hogy a felnőtt mezőnyben ennek az együttesnek a játékosaként tehetem próbára magam. Rendkívül motivált vagyok, nagyon várom már a közös munkát a csapattársakkal és a vezetőedzővel. Az előző szezonban néhány mérkőzésen már kaptam lehetőséget, ezeken remekül éreztem magam, mivel a játékosok befogadtak, illetve a hangulatra sem panaszkodhattam. Némileg izgatott vagyok, hiszen ez lesz az első idényem a felnőttek között, azonban állok az új kihívások elé. Az a célom, hogy a lehető legtöbbet fejlődjek, és a csapat hasznos tagja legyek” – mondta Nagy Tamás.