Skip to main content

Csapatunk elkezdte a felkészülést a következő idényre, Zakariás Zsolt erőnléti szakember irányításával a játékosok személyre szabott edzéstervet követnek. Két edzőnk, Todor Krisztián és Bács Lóránt közös megegyezés után távoztak klubunktól, így május óta Kertész Zoltán a vezetőedzőnk. Három játékos, Biró Ottó, Márk Róbert és Györffy Szilárd úgy döntött, felhagy a profi sporttal és visszavonul. A búcsúzók mellett egy érkezőről is beszámolhatunk, ugyanis Kernászt Máté a jövőben együttesünket erősíti.

– A szokásos felméréseket követően a srácok elkezdték a felkészülést a következő idényre. A szakmai stábban és a játékoskeretben is történtek változások.
– A klub vezetősége levonta a következtetést az előző idényben nyújtott teljesítmény alapján, illetve ezekben a hetekben arra törekszünk, hogy véglegesítsük a keretet a következő szezonra. Évközben nem nyúlunk bele a csapatba, ez elsősorban a stabilitás szempontjából fontos, hogy a játékosok ne érezzék azt, nálunk bizonytalan a helyzetük. Az idény végén elbeszélgettünk a jégkorongozókkal, hárman közölték velünk, hogy távoznak. A következő szezonban nem ölt magára narancs-kék mezt Biró Ottó, Márk Róbert és Györffy Szilárd, ugyanis úgy döntöttek, hogy felhagynak a profi sporttal, más életutat választottak, a lehetőségekhez mérten pedig igyekeztünk nekik segíteni. Azt szoktam mondani, hozzánk csak az igazoljon, akiből nem hiányzik az akarat, mert ezen a szinten odaadással lehet különbséget teremteni a jégen, hiszen egy fejlődésben lévő együttes vagyunk. Az előző idényben három edző irányította együttesünket, viszont a szakmai stábban is történt változás, úgy határoztunk, hogy májustól kezdve visszatérünk a hagyományos felálláshoz, így a jövőben Kertész Zoltán lesz a vezetőedzőnk, ugyanakkor Todor Krisztián és Bács Lóránt távozik klubunktól. Nekik köszönjük a munkájukat, és sok sikert kívánunk a jövőben!
– A következő hónapokban a fizikai felkészítőt Zakariás Zsolt koordinálja, aki tudásával és tapasztalatával azon dolgozik, hogy megalapozza csapatunk negyedik idényét.
– Idén is szerettünk volna egy újabb fejezetet megnyitni a klub történetében, a rendelkezésünkre álló anyagi erőforrásokat igyekszünk a profizmus felé irányítani. Sikerült megállapodnunk egy Székelyföldről elszármazó erőnléti szakemberrel, ezáltal a következő hónapokban Zakariás Zsolt vezényli a fizikai felkészülést, az alapozást. Néhány játékosunk számára nem ismeretlen, ugyanis már évek óta dolgozik a Molnár és a Részegh testvérekkel, úgy tűnik, hogy remek eredménnyel. Több jégkorongozónk kérése volt, hogy a felkészülést egyénileg és testreszabottan végezhesse. Megbízunk a játékosokban, ezáltal bevállaljuk az egyéni felkészülés pozitívumait és negatívumait. Az előzetes felméréseket már elvégezték, a szakember minden jégkorongozónak másodpercre lebontotta az edzés- és táplálkozási tervét, előírta az étrendkiegészítő bevitelét, illetve a pihenés is rendkívül fontos. A játékosok bárhol elvégezhetik az edzéseket, majd ezt követően az adatokat továbbküldik, a szakember pedig kiértékeli ezeket. A jégkorongozók elvégzik a feladatukat, viszont kikapcsolódni is jut idejük, hiszen az idényben sokat vannak távol a családtól, a szeretteiktől.
– Két év után visszatért Kernászt Máté, aki az elmúlt két idényben a Sapientia U23 játékosa volt. A sepsiszentgyörgyi jégkorongozó januárban a romániai válogatottal a divízió 2/B jelű világbajnokságon (U20) veretlenül lett csoportgyőztes Belgrádban.
– Idei első igazolásunk, Kernászt Máté kifejezte szándékát, hogy hozzánk szerződne. Sikerült vele megegyezni, így a jövőben vállvetve folytatjuk a közös munkát. Remélem, hosszútávú együttműködést indítottunk el, és bizonyítja, hogy háromszéki születésüként oszlopos tagja lesz a csapatnak és példakép a gyerekeknek. Nagyon örülök, hogy úgy döntött, az egyetemi alakulat után tesz egy lépést előre, ami nem lesz könnyű, ám a munkamorálja megadja az alapot ahhoz, hogy megállja a helyét. A Királypingvinek Jégkorong Klub neveltje, aki az elmúlt két idényben a Sapientia U23 mezében pallérozódott, azonban úgy döntött, hogy a folytatásban a Háromszéki Ágyúsok mezét ölti magára. Még szükségünk van legalább két játékosra, jelenleg is tárgyalásokat folytatunk, illetve amennyiben a költségvetésünk lehetővé teszi, akkor szeretnénk bővíteni a keretünket. A következő idényben is próbálunk továbbmenni a tavaly tavasszal elkezdett úton, amely szerint a székelyföldi sportolóknak elsőbbséget biztosítunk, viszont ha idény közben a helyzet megkívánja, fenntartjuk annak a lehetőségét, hogy külföldi jégkorongozókat igazolunk.
– Remek hír, hogy hosszú kihagyás után visszatér Részegh Zsolt. A 24 éves játékos az előző idényben mindössze 5 mérkőzésen játszott, mivel lesérült és műteni kellett.
– Mivel a jégkorong adott esetben durva sportág, és a felszerelés sem képes mindentől megvédeni a játékosokat, így elég gyakran akadnak sérülések, amelyek néha hosszabb kihagyásra kényszerítik őket. Zsolt tavaly augusztusban csatlakozott hozzánk, nagyon jól beilleszkedett, tehetséges jégkorongozó, aki emberelőnyben- és hátrányban egyaránt jól teljesít. Egy edzésen lesérült, Ausztriában megműtötték, emiatt kénytelen volt kihagyni a szezont, azonban Zakariás Zsolt irányításával végzi a rehabilitációt, a felépülése remekül halad, és hamarosan csatlakozhat a csapathoz.