Skip to main content
Hírek

Fiatal székelyföldi játékosokat igazoltunk

By 2023, augusztus 3.No Comments

Jégkorongcsapatunk háza táján történtek változások a nyáron, ugyanis három jégkorongozó érkezett, három pedig távozott. Székelyföldi tehetségek csatlakoztak hozzánk, a folytatásban narancs-kék mezben játszik Péter Andor, Antal László és Györffy Szilárd. Mindhárman bíznak abban, hogy szintet lépnek, valamint fontos szerepet tölthetnek be együttesünkben. A keret gerince egyben maradt, az előző szezonból tizenhat játékos továbbra is a Háromszéki Ágyúsok kötelékében folytatja.

A 24 éves Péter Andor az elmúlt két évben a Csíkszeredai Sportklub mezét öltötte magára, az előző szezonban 43 mérkőzésen lépett jégre, ezeken hat gólt szerzett és kiosztott hat asszisztot. A 2021–2022. évi idényben a magyar és a román bajnoki cím mellett Román Kupa-győzelmet is ünnepelhetett. A csíkjenőfalvi támadó 2012-ben Székesfehérvárra került, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia színeiben tizenegy bajnoki elsőséggel büszkélkedhet. 2016-ban a Fehérvári Titánok játékosaként bemutatkozott az Erste Ligában, később az EBEL-csapatban is helyet kapott. A magyar bajnokságban 157 meccsen 15 gólt és 41 asszisztot jegyzett, míg a román pontvadászatban 49 találkozón 16 találat és 20 gólpassz a mérlege.

A 21 éves Antal László az előző idényben a Brassói Corona játékosa volt, 63 magyar és román bajnoki mérkőzésen hét gólt szerzett és kiosztott hét asszisztot. 2019-ben csatlakozott a Sapientia U23 csapatához, ahol már a bemutatkozó idényében meghatározó szerephez jutott. A folytatásban a román bajnokságban és az Európai Egyetemi Jégkorong Ligában is házi pontkirálynak mondhatta magát. A Csíkszeredai Sportklub mezében is kergette a korongot, ráadásul az Erste Ligában is bemutatkozott. A román pontvadászatban 83 meccsen 27 gól és 36 assiszt a mérlege, míg a magyar bajnokságban 37 találkozón egy gólpasszt jegyzett. A támadó 2020-ban és 2021-ben Erste Ligát, idén pedig román bajnokságot nyert.

A 20 éves Györffy Szilárd 2020 óta a Fehérvár Hockey Akadémia játékosa volt, 2021-ben pedig a felnőttek között is bemutatkozott. A csíkszeredai támadó 48 Erste Liga-találkozón játszott, ezeken egy gólt és négy asszisztot jegyzett. Korábban a Csíkszeredai Sportklub színeiben a román bajnokságban is jégre lépett, hat találkozón három találat és hat gólpassz volt a mérlege. Ezt megelőzően a Székelyföldi Jégkorong Akadémia mezében a korosztályos magyar bajnokságban (U18) kiemelkedő teljesítményt nyújtott, 21 meccsen 17 gólt szerzett és kiosztott 15 assziszot.

A szeptemberben rajtoló idényben is csapatunkat erősíti Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Bíró Ottó, Márton Koppány, Róth Zoltán, Antal Előd, Márk Róbert, Danalizi Gergő, Ilyés Tamás, Ferencz Szilárd, László Arnold, Gecse Olivér, Horváth Pál, László Hunor, Béres Szilárd és Szabó Zsolt Ákos. Három jégkorongozó távozott, miután nem fogadták el ajánlatunkat, így Bíró Mátyás a sepsiszentgyörgyi Királypingvinek Jégkorong Klub utánpótlásedzőjeként tevékenykedik, Karda Előd Galacra igazolt, míg Solymosi Tamás úgy döntött, abbahagyja az élsportot.