Skip to main content

Csapatunk több mint két hét után játszik ismét mérkőzést: kedden 18.30-tól a Brassói Corona érkezik a Deme László Műjégpályára a román bajnokságban. Az elmúlt időszakban az edzésekre összpontosítottunk, így a srácok ezt kamatoztatva azon lesznek, hogy kemény diónak bizonyuljanak a háromszoros bajnok elleni találkozón.

A Kertész Zoltán, Todor Krisztián és Bács Lóránt irányította együttesünk legutóbb október 8-án a Galaci CSM vendégeként lépett jégre a Román Kupa csoportkörében, a Duna-parti városban pedig sikerült begyűjteni az idény első győzelmét. A román bajnokságban eddig négy mérkőzést játszottunk az Erste Liga-címvédő Gyergyói Hoki Klub ellen, viszont nem sikerült borítani a papírformát és mindegyik találkozót elvesztettük. Csapatunk a pontvadászatban eddig két gólt szerzett és tizenhárom találatot kapott, így jelenleg a hatodik helyen állunk a táblázatban.
A Corona az elmúlt napokban az Erste Ligában három mérkőzést játszott hazai környezetben: csütörtökön a Budapest Jégkorong Akadémia (5–3), pénteken a DVTK Jegesmedvék (2–5) és vasárnap a listavezető Újpesti TE (1–2) ellen. Ezt megelőzően a kanadai Dave MacQueen edzette alakulat a Kontinentális Kupában szerepelt Lettországban, ahol a csoportban a második helyen végzett, ezáltal nem jutott tovább. A Brassó az első mérkőzésen kikapott a házigazda Zemgale Jelgava együttesétől (3–1), majd a szlovén Celje (4–2) és a belga Liege (11–2) felett diadalmaskodott.
Bács Lóránt, kapusedző: „Immár több mint két hét telt el az utolsó mérkőzésünk óta, akkor remek csapatteljesítménynek köszönhetően győztünk a Galaci CSM ellen. Egy rövidebb pihenő után együttesünk újra nekilátott a kemény munkának és gőzerővel készül az előttünk álló újabb kihívásra, ugyanis a Brassó érkezik hozzánk. Ebben az idényben először találkozunk velük, viszont az eddigi mérkőzéseik alapján tudjuk, hogy milyen játékerőt képviselnek, tisztában vagyunk vele, hogy tapasztalt játékosok alkotják a keretüket. Bízunk benne, hogy sikerül folytatnunk azt a teljesítményt, amit az utolsó találkozónkón nyújtottunk, és meg tudjuk nehezíteni az ellenfelünk dolgát. Célunk újból győztesen elhagyni a jeget, ezúttal hazai környezetben.”

Hajrá, Ágyúsok!