Skip to main content

Csapatunk öt nap alatt három mérkőzést játszik a Deme László Műjégpályán a román bajnokságban. Kedden 18.30-tól az Erste Ligában szereplő Brassói Corona látogat hozzánk, majd pénteken és szombaton 18.30-tól a Bukaresti Steaua ellen játszunk.

Csapatunk az idényben már háromszor találkozott a háromszoros bajnokkal, mindhárom mérkőzésen szoros küzdelem után maradtunk alul. Októberben hazai környezetben (4–5), míg november végén és december elején idegenben (3–1 és 2–1) szenvedtünk vereséget Dave MacQueen együttesétől. A bajnokságban még nem sikerült meccset nyernünk, az eddigi hét találkozónkat (az Erste Liga-címvédő Gyergyói Hoki Klub és a Brassói Corona ellen) pont nélkül zártuk, ezeken 8 gólt szereztünk és 23 találatot kaptunk. A barcasági alakulat tizenöt mérkőzést játszott a román pontvadászatban, tizenháromszor nyert és kétszer kikapott, így harmadik a táblázatban. A bukaresti együttessel novemberben két kupameccset vívtunk, vendégként vesztettünk (4–2), míg hazai közönség előtt győztünk (3–2). A csoportkörből fővárosi ellenfelünkkel jutottunk négyes döntőbe, miután az első és a második helyen fejeztük be a kiírás első szakaszát. A bajnokságban Răzvan Lupașcu legénysége három sikerrel és hat vereséggel ötödik a rangsorban.
Todor Krisztián, edző: „Tudjuk, hogy nagyon kemény napok elé nézünk. A múlt héten négy játékosunk válogatott összetartáson vett részt, ahol új tapasztalatokkal gazdagodtak. Ezen idő alatt együttesünk többi tagjának többek között egyéni edzéseik voltak, azt gyakorolták, amire eddig kevésbé volt alkalmunk. Mindhárom mérkőzés nehéznek ígérkezik, ezért fel kell kötnünk a nadrágot ahhoz, hogy győzni tudjunk. Brassóval negyedszer játszunk az idényben, eddig nem sikerült pontot rabolnunk tőlük, viszont a legutóbbi meccsünk nagyon jól sikerült, reméljük, onnan folytatjuk, ahol abbahagytuk. Gőzerővel készülünk a Steaua elleni két találkozóra is, tisztában vagyunk vele, hogy azok sem lesznek könnyűek. Szeretnénk eredményes hetet zárni, több pontot gyűjteni, ugyanakkor stabil és jó játékra törekszünk. Arra buzdítom a sportkedvelőket, hogy látogassanak ki a jégpályára, szurkoljanak és csatlakozzanak a karitatív akcióinkhoz!”

Hajrá, Ágyúsok!