Skip to main content

Egy kiélezett első játékrész után egy második harmadbeli rövidzárlat következett, emiatt négygólos hátrányban vágtunk neki az utolsó felvonásnak, végül pedig 5–0-ra kikaptunk az Erste Ligában szereplő Brassói Corona együttesétől a román bajnokságban. Legközelebb pénteken és szombaton 18.30-tól játszunk, a Bukaresti Steaua lesz a vendégünk a Deme László Műjégpályán.

Bátran kezdtük a mérkőzést, többször próbára tettük a vendégek kapusát, viszont Patrik Polc állta a sarat. Nemsokára emberhátrányba kerültünk, így a folytatásban ellenfelünk diktálta az iramot, azonban László Arnold bravúrosan hárított. Hamarosan ismét létszámfölényben támadhatott a barcasági csapat, ám kapusunk továbbra is ihletett formában védett. A szünethez közeledve fórba kerültünk, azonban ezt nem sikerült kihasználnunk, aztán az utolsó másodpercekben a keresztléc segítségével kapott gól nélkül zártunk az első harmadot.
A második felvonásban árnyékai voltunk önmagunknak, a rövidzárlat pedig sokba került, ugyanis Dave MacQueen legénysége négyszer is betalált. Riválisunk a 23. percben szerzett vezetést, miután hálóőrünk hárított egy távoli lövést, a kipattanót pedig Gajdó Balázs értékesítette (0–1). A Brassói Corona a 30. percben növelte előnyét, ezúttal Chase Schaber továbbított a keresztléc alá (0–2), aki nem sokkal később duplázott, a 37. percben egy távoli kísérletbe beleérve csúsztatott a hálóba (0–3). A második harmad végén kivédekeztünk egy emberhátrányt, majd miután kiegészültünk Gajdó Balázs ütőjéről a korong a jobb felsőbe vágódott (0–4).
Az utolsó játékrészt elején emberhátrányban találtuk magunkat, ezt kihasználva Radim Valchar is feliratkozott a gólszerzők közé (0–5). A hátralévő időben igyekeztünk sebességi fokozatot váltani, próbáltuk megszerezni a szépítő találatot, ám nem jártunk sikerrel, ráadásul a hajrában a harmadik létszámfölényünket sem fordítottuk a javunkra, így a háromszoros bajnok ellen a negyedik mérkőzésünket is elvesztettük az alapszakaszban.

Román bajnokság, alapszakasz: Háromszéki Ágyúsok–Brassói Corona 0–5 (0–0, 0–4, 0–1).
Gólszerzők: Gajdó Balázs (23., 40.), Chase Schaber (30., 37.), Radim Valchar (42.)
Kapura lövések: 28–56
Büntetőpercek: 10–6
Háromszéki Ágyúsok: László Arnold, Béres Szilárd – Ferencz Szilárd, Bíró Ottó, Györffy Szilárd, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Szabó Zsolt-Ákos, Horváth Pál, Márton Koppány, Gecse Olivér, Róth Zoltán, Antal Előd, Márk Róbert, Antal László, Szőcs Zalán, Ilyés Tamás, László Hunor. Vezetőedző: Todor Krisztián.
Brassói Corona: Tőke Zoltán, Patrik Polc – Owen Williams, Sébastien Piché, Radim Valchar, Philippe Cornet, Albert Zagidullin, Bors Huba, Pavlo Boriszenko, Judd Blackwater, Chase Schaber, Michael Van Wormer, Gajdó Tamás, Farkas Tamás, Gajdó Balázs, Szabó Krisztián, Kovács Mátyás, Kovács Előd, Nicolae Vasile, Rudyka Dmytro, Andrei Vasile. Vezetőedző: Dave MacQueen.
Játékvezetők: Bandi Csaba, Cristian Filip, Flaviu Chinde, Rácz Szilárd.