Skip to main content

Megtört a jég, ugyanis megszereztük első góljainkat az idényben, viszont a Gyergyói Hoki Klub ezúttal is begyűjtötte a három pontot ellenünk, miután 4–2-re legyőzött a Deme László Műjégpályán. Legközelebb október 4-én lépünk jégre, a Román Kupa csoportkörében a Galaci CSM ellen játszunk hazai közönség előtt.

Ellenfelünk egy figyelmetlenségünket kihasználva már az 5. percben vezetést szerzett, Orbán Brance lövése a lábak között utat talált a hálóba (0–1). A folytatásban Bíró Ottó végleges kiállítása után kettős emberhátrányba kerültünk, a gyergyószentmiklósi csapat ezt kihasználva növelte előnyét, a 13. percben Vincze Péter bombázott a hálóba (0–2). Ezt követően kétszer a kapuvasat is eltaláltuk, majd nem sokkal később öt a három ellen támadhattunk. A kettős létszámfölényt a 16. percben értékesítettük, az első találatunkat Részegh Zsolt jegyezte, aki a kapus mellett a rövid alsóba csúsztatott (1–2).
A második harmad elején nem sikerült egy fórt a magunk javára fordítani, ezt azonban kisvártatva az Erste Liga-győztes megbüntette, korongszerzést követően Szigeti Ákos a bal alsóba továbbított (1–3). Létszámfölényben sikerült faragnunk a hátrányunkból, a 33. percben egy ellentámadás végén Horváth Pál előkészítését Gecse Olivér váltotta gólra (2–3). A szünet előtt a piros-fehér mezesek visszaállították a kétgólos különbséget, a 38. percben ismét Vincze Péter volt eredményes (4–2).
Az utolsó felvonásban bátran támadtunk, azonban a riválisunk hatékony volt a védekező harmadban, amikor pedig helyzetbe kerültünk, Demeter Arnold hárította a lövéseket. Néhány perccel a mérkőzés vége előtt emberelőnybe kerültünk, amelyet ezúttal nem sikerült gólra váltanunk. A hajrában időt kértünk, majd a hátralévő időben levittük a kapust, azonban a vendégek kivédekezték ezt a 75 másodpercet, így a negyedik mérkőzésüket is behúzták ellenünk.

Román bajnokság, alapszakasz: Háromszéki Ágyúsok–Gyergyói Hoki Klub 2–4 (1–2, 1–2, 0–0).
Gólszerzők: Részegh Zsolt (16.), Gecse Olivér (33.), illetve Orbán Brance (5.), Vincze Péter (13., 38.), Szigeti Ákos (29.).
Kapura lövések: 28–35
Büntetőpercek: 29–14
Háromszéki Ágyúsok: Béres Szilárd, László Arnold – Ferencz Szilárd, Bíró Ottó, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Róth Zoltán, Szabó Zsolt-Ákos, Horváth Pál, Márton Koppány, Gecse Olivér, Ilyés Tamás, Antal Előd, Márk Róbert, Györffy Szilárd, Részegh Zsolt, Antal László, László Hunor, Szőcs Zalán, Péter Andor. Vezetőedző: Todor Krisztián.
Gyergyói Hoki Klub: Rinne Rasmus, Demeter Arnold – Jimi Jalonen, Matias Haaranen, Szigeti Ákos, Császár Hunor, Orbán Brance, Fejes Nándor, Konsta Mesikämmen, Vincze Péter, Sébastien Sylvestre, Sárpátki Tamás, Jason Horváth, Imre Patrik, Silló Arnold, Daniel Trancă, Bíró Gergő, Györfy Tihamér, Kozma Zsolt, Sándor-Székely Ottó, Csiszer Ádám, Vincze Gergő. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.
Játékvezetők: Bandi Csaba, Rédai Botond, Kőszegi Kálmán, Simon Roland.