Skip to main content

Csapatunk megkezdi szereplését a 2023–2024. évi Román Kupa csoportkörében. A Kertész Zoltán, Todor Krisztián és Bács Lóránt irányította együttesünk október 4-én, szerdán 18.30-tól a Galaci CSM ellen játszik a Deme László Műjégpályán.

Eddig négy bajnoki mérkőzést játszottunk az Erste Liga-címvédő Gyergyói Hoki Klub csapatával. Ezeket a találkozókat elvesztettük, azonban kiváló fejlődési és felkészülési lehetőséget biztosítottak számunkra a folytatásra nézve. A tapasztalt játékosok alkotta Duna-parti együttes csak múlt csütörtökön mutatkozott be a román bajnokságban, amikor a Brassói Corona otthonában lépett jégre, majd pénteken újabb mérkőzést játszott a címvédővel. A Julius Pénzes irányította gárda az első mérkőzésen 6–3, a második találkozón 6–1 arányban maradt alul a Cenk alatti városban.
Az előző évekhez képest változott a kupasorozat lebonyolítása, a résztvevőket két csoportra osztották, az egyikbe az Erste Ligában szereplő csapatok kerültek, a másikba pedig a Háromszéki Ágyúsok, a Galaci CSM, a Bukaresti Steaua és a Sapientia U23. Előbbi alakulatok esetében a magyar-román bajnokság első oda-vissza köre számít a sorozat csoportkörének, míg a többi résztvevő gárda a román pontvadászat mellett a kupában is lejátszik egy oda-vissza kört. A csoportokból az első kettő négyes döntőbe jut, amelyet majd január végén rendeznek.
Todor Krisztián, edző: „Néhány nap pihenő után gőzerővel készülünk a Galac elleni mérkőzésre. Kielemeztük az eddig elkövetett hibákat, illetve a soron következő ellenfelünket is gorcső alá vettük, megpróbáljuk a srácok figyelmét felhívni a rivális erősségeire. Korábban négy tempós találkozót játszottunk az Erste Liga-címvédővel, amelyek azt gondolom, hogy remek felkészülési lehetőséget biztosítottak hozzánk súlycsoportban közelebb álló csapat elleni meccsekre. Mivel eddig egy nagyon erős együttessel játszottunk, pontosságban és precizitásban sokat fejlődtünk. Ezúttal is úgy lépünk jégre, hogy győzni szeretnénk, ennek érdekében pedig minden tőlünk telhetőt megteszünk. A srácok eddig is kitették szívüket-lelküket, és szerdán is erre lesz szükségünk!”

Csapatunk programja a Román Kupa csoportkörében:
* október 4.: Háromszéki Ágyúsok–Galaci CSM
* október 8.: Galaci CSM–Háromszéki Ágyúsok
* november 4.: Bukaresti Steaua–Háromszéki Ágyúsok
* november 18.: Háromszéki Ágyúsok–Bukaresti Steaua
* november 22.: Háromszéki Ágyúsok–Sapientia U23
* november 25.: Sapientia U23–Háromszéki Ágyúsok