Skip to main content

A Román Kupa múlt heti négyes döntője után a hétvégén már bajnoki mérkőzéseket játszunk a Sapientia U23 ellen. A Kertész Zoltán, Todor Krisztián és Bács Lóránt irányította csapatunk szombaton 18.30-tól hazai környezetben lép jégre, míg vasárnap 19.30-tól Karcfalvára utazunk. A februári első találkozókat megelőzően Molnár Zsombor az előttünk álló kihívásokról és a romániai válogatott olimpiai selejtezőjéről beszélt, ugyanis tapasztalt játékosunk is behívót kapott. 31 éves csatárunk február 5-től Budapesten készül a nemzeti együttessel, majd ezt követően Dave MacQueen legénysége Nagy-Britanniába utazik, ahol a házigazda mellett a szerb és a kínai alakulattal harcol a csoportgyőzelemért.

Néhány nap elteltével hogyan értékeled a csapat szereplését a négyes döntőben? 80 másodperc választott el a bronzéremtől, aztán a Steaua hosszabbításra mentette a mérkőzést.
– Az elődöntőben a Gyergyói Hoki Klub ellen játszottuk, és nyugodtan lehet azt mondani, hogy egy más kaliberű csapat, mint a Háromszéki Ágyúsok. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy egész jól beleálltunk a mérkőzésbe, mindenki megtette a tőle telhetőt, de amint hibáztunk, a rivális azon nyomban kihasználta. A bronzmérkőzésen 80 másodperc választott el a győzelemtől, azonban a jégkorongban nagyon sok minden változhat ennyi idő alatt. Nagyon frusztráló tud lenni, mert mindenki beleadott apai-anyait, jól játszottunk, viszont ez ennyire volt elég.
Februárban 6, márciusban 8 meccsetek lesz. A hátralévő időszakban már nem játszottok az Erste Ligában szereplő együttesekkel, azonban a Galac és Steaua elleni párharc tartogat izgalmakat. Miben kell fejlődnötök ahhoz, hogy legyen esélyetek a negyedik hely megszerzésére?
– A Steaua és a Galac ellen elég szoros meccseket játszottunk ebben a szezonban. A lényeg, hogy a direkt ellenfeleinkkel szemben tudjuk hozni a mérkőzéseket. Ha ezeket a riválisokat kevés gólon tudjuk tartani, illetve az egyéni hibákat is lecsökkentjük, akkor úgy gondolom, hogy jó esélyünk van találkozókat nyerni.
A hétvégén a Sapientia U23 ellen léptek jégre. Mit gondolsz az ellenfélről? A tapasztalat mindenképp mellettetek szól, ám hiba lenne alábecsülni a fiatal tehetségekből álló együttest.
– Szó sincs róla, hogy egy ellenfelet alábecsüljünk. Tudjuk hogy egy sokat korcsolyázó csapat, fiatal és energikus játékosokkal, ám a lényeg, hogy a saját játékunkkal foglalkozzunk, többet dolgozzunk, mint a Sapientia U23, több energiát mozgosítsunk, és ha mindenki kiteszi a lelkét a jégen, mérkőzéseket nyerhetünk.
Behívót kaptál Dave MacQueen szövetségi kapitánytól, így februárban a válogatottal készülsz az olimpiai selejtezőre. Milyen célokkal vágtok neki a felkészülésnek?
– Izgatottan várom ezt a selejtezőt, mert lényegében teljesen új emberek vették át a román jégkorong irányítását, és ezáltal a válogatott háza táján is változások történtek. Mivel a csapat nagy részét Erste Ligában szereplő játékosok képezik, és nagyon sűrű menetrendjük van, nem igazán volt idő együtt edzeni. Véleményem szerint ez a selejtező egy jó erőpróba lehet mindenki számára az olaszországi világbajnokság előtt.
Cardiffban Szerbia, Kína és a házigazda Nagy-Britannia lesz az ellenfeletek. Csak a csoportgyőztes jut tovább. Milyen esélyekkel vágtok neki a tornának?
– Úgy gondolom, hogy Nagy-Britannia az esélyes ebben a csoportban, nem hiába vannak a világbajnokságon a főcsoportban, viszont annak ellenére, hogy Kína a divízió 2/B jelű csoportban szerepel, jó játékerőt képvisel. Nem szabad egyik csapatot sem félvárról venni, ugyanis kemény mérkőzéseknek nézünk elébe, de mindent megteszünk annak érdekében hogy minél jobb eredményt érjünk el.