Skip to main content

Csapatunk hatalmasat küzdött a Román Kupa kisdöntőjében, amelyet végül elvesztettünk, miután a Bukaresti Steaua a hosszabbításban emberelőnyben szerzett aranygóllal 5–4-re győzött. A Kertész Zoltán, Todor Krisztián és Bács Lóránt irányította együttesünk kétgólos hátrányból fordítva az utolsó harmadban átvette a vezetést, ám 80 másodperccel a rendes játékidő vége előtt a bukaresti gárda ráadásra mentette a találkozót.

Rosszul kezdtünk, ugyanis egy tévedés miatt már a 3. percben hátrányba kerültünk, ezt kihasználva Adam Pauliny a hálóba bombázott (1–0). A folytatásban magunkra találtunk, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, ráadásul létszámfölényben, majd kettős fórban is támadhattunk, azonban a gólszerzés elmaradt. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, mivel a 15. percben a Steaua ismét betalált, ezúttal Robert Timaru emelt a hálóba (2–0). A játékrész végén emberelőnyben rohamoztunk, a 19. percben pedig sikerült szépítenünk, Molnár Zsombor passza után Szabó Zsolt-Ákos továbbított a hálóba (2–1).
A második felvonás eleje sem a szánk íze szerint alakult, egy újabb hibánkat kihasználva a fővárosi rivális harmadszor is eredményes volt: a 21. percben Danil Martinov feliratkozott a gólszerzők közé (3–1). Nem adtuk fel a küzdelmet, a 27. percben megérdemelten faragtunk a hátrányunkból, Szőcs Zalán lövését még hárította Adorján Örs, ám a kipattanót Ilyés Tamás értékesítette (3–2). A folytatásban egyenlíthettünk volna, viszont ellenfelünk kapusa többször is bravúrral védett, aztán a harmad hajrájában emberelőnyben próbálkoztunk a felzárkózással, azonban nem jártunk sikerrel.
Bátran vágtunk neki az utolsó játékrésznek, a 43. percben Molnár Zsombor lecsapott a korongra, amelyet magabiztosan juttatott a kapuba (3–3). Nem sokkal később kivédekeztünk egy emberhátrányt, majd fórban is támadtunk, mígnem az 56. percben kifizetődött az erőfeszítésünk, ugyanis Ilyés Tamás a kapus válla fölött a hálóba lőtt (3–4). A hátralévő időben a Steaua levitte a hálóőrt, a húzás pedig nyerőnek bizonyult, hiszen az 59. percben Andrei Filip egyenlített (4–4), ezzel hosszabbításra mentve a találkozót. A ráadásban Răzvan Lupașcu alakulata emberelőnyben megszerezte az aranygólt, így bronzéremmel távozhatott Gyergyószentmiklósról.

Román Kupa, kisdöntő: Bukaresti Steaua–Háromszéki Ágyúsok 5–4 (2–1, 1–1, 1–2, 1–0) – hosszabbítás után.
Gólszerzők: Adam Pauliny (3.), Robert Timaru (15.), Danil Martinov (21., 64.), Andrei Filip (59.), illetve Szabó Zsolt-Ákos (19.), Ilyés Tamás (27., 56.), Molnár Zsombor (43.).
Kapura lövések: 36–25
Büntetőpercek: 12–6
Bukaresti Steaua: Adorján Örs, Makszim Szamankov – Andrei Geraszimov, Florin Creangă, Adrian Irimia, Danil Martinov, Andrei Mikhnov, Jakub Matai, Andrei Diaconescu Grabari, Adam Pauliny, Mihail Georgescu, Andrei Filip, Orbán Szilárd, Boldizsár Cristian, Robert Timaru, Buda Gábor, Csergő Hunor, Todor Csaba, Antal Alfréd, Rareș Nedelcu, Călin Lupașcu. Vezetőedző: Răzvan Lupașcu.
Háromszéki Ágyúsok: László Arnold, Béres Szilárd – Ferencz Szilárd, Bíró Ottó, Györffy Szilárd, Gecse Olivér, Molnár Zsombor, Antal Előd, Horváth Pál, Antal László, Márton Koppány, Róth Zoltán, Szabó Zsolt-Ákos, Márk Róbert, Görbea Tivadar, Szőcs Zalán, Ilyés Tamás, László Hunor, Molnár Zoltán. Vezetőedző: Todor Krisztián.
Játékvezetők: Gergely Lehel, Sikó Szilárd, Borsos Barna, Szabó László.