Skip to main content

Nehéz küzdelem árán tudta csak legyőzni a Gyergyói Hoki Klub a Háromszéki Ágyúsok csapatát a romániai jégkorongbajnokságban. A piros-fehérek a kedd esti meccset az utolsó percben üres kapus góllal tudták eldönteni.

A GYHK a 4. percben szerezte meg az első gólt, Saari távoli lövéssel vette be László Arnold ketrecét. A meccset egyébként végig dominálta Szilassy Zoltán legénysége, de ennek ellenére a vártnál kevesebb igazi helyzet alakult ki az Ágyúsok kapujánál. A háromszéki fiatalok szívósan és szervezetten védekeztek, és amikor alkalom nyílt, kontrákkal igyekeztek veszélyesek lenni a fiatal Demeter Arnold kapujára. Míg egyenlő létszám mellett a gyergyóiak uralták a játékot, volt dolguk bőven a saját harmadukban is, mivel sokat voltak emberhátrányban. Egy ilyen helyzetben Karamnov egyenlített a 16. percben. Még az első szünet előtt a vendégek kapusa egy hősies mentésénél megsérült, le kellett cserélni, helyére Móré Szabolcs állt be. Ő is nagyszerűen teljesített, mindössze egyetlen gólt kapott, Sylvestre értékesített egy emberelőnyt a második harmad 5. percében. Ezután is folyamatosan támadtak Orbánék, de semmi nem jött össze, még büntetőlövésből sem sikerült betalálnia Sillónak, és azt lehetett érezni, hogy egyetlen hiba is végzetes lehet, akár a GYHK biztosíthatja be a győzelmét, akár egyenlítenek az Ágyúsok. Végül ez a hiba nem következett be egyik oldalon sem, eljött az utolsó perc, amikor Pelle Torstensson lehozta a kapusát, Orbán pedig az üres ketrecbe küldte a korongot, beállítva a 3–1-es végeredményt. Ez volt a két csapat közti második találkozó, az elsőt, még tavaly novemberben meglepetésre az Ágyúsok nyerték Gyergyószentmiklóson.

Romániai jégkorong-bajnokság Gyergyói Hoki Klub–Háromszéki Ágyúsok 3–1 (1–1, 1–0, 1–0) Gólszerzők: Santeri Saari (5. perc), Sébastien Sylvestre (25.), Brance Orbán (60.), illetve Vitalij Karamnov (16.) Kiállításpercek: 14–6 kapura lövések: 46–23

 

 

(Ezt a cikket a Székelysport.ro-ról másolták: https://sport.szekelyhon.ro/jegkorong/roman-bajnoksag/nehezen-gyurte-le-a-gyhk-az-agyusokat)