Skip to main content

Meglepetés született Gyergyószentmiklóson, a Háromszéki Ágyúsok legyőzték a Gyergyói Hoki Klub együttesét. Az idén alakult jégkorongcsapat hőse László Arnold kapus volt, aki sorozatos nagy védésekkel segítette győzelemhez a vendégeket.

A romániai hokibajnokság vasárnapi találkozóján az első harmad 4. percében emberelőnyben játszhattak a piros-fehérek, amikor az egyik gyergyói hátvéd elesett, két narancssárga mezes lendült előre és a kontra végén Horváth mattolta Ruczujt. A gól láthatóan megzavarta a hazaiakat, illetve a vendégek kaptak vérszemet, és volt egy pár perc amikor több nagy helyzetben kellett védenie a GYHK kapusának. Ezt követően átvették az irányítást a piros-fehérek, rengeteg volt a helyzet, de László mindenhova odaért, Bodóék csak kapuvasig jutottak. A második harmad ismét az Ágyúsok góljával indult, Bolsakov találatával használtak ki egy emberelőnyt (0–2).

Támadott a GYHK, ment az eredmény után, de a lövések nem értek célt, sőt, a 34. percben egy nagy passz után Pajor bevágta a harmadikat is. Érett a meglepetés… A harmad utolsó percében DiDiomete szépített faragva a hátrányból, majd volt még egy gólgyanús helyzet a vendégkapunál, de a videózás után ez nem került az eredményjelzőre. Ahogy a záró játékrész elkezdődött Bodó bombájával egy gólra szűkült a különbség. Ebben a harmadban nem sokat jártak a háromszékiek a hazai harmadban, foggal-körömmel védték a saját kapujukat. Folyamatosan nyomott a Gyergyói Hoki Klub, gól nem született még kettős emberelőnyben sem.

Az utolsó percben lehozta a kapusát Szilassy Zoltán, az eredmény nem változott. A végén még gólnak, egyenlítésnek örültek a gyergyószentmiklósiak, de a helyzet visszanézése is bizonyította, a korong már a végső dudaszó utáni tizedmásodpercben jutott át a gólvonalon. Maradt a 3–2-es vendéggyőzelmet jelentő végeredmény. A hazai közönség tapsát megérdemelték a Háromszéki Ágyúsok, mindent beleadva, nagyot küzdve, és egy nagyszerű kapusteljesítménnyel szereztek diadalt Gyergyószentmiklóson.

 

Romániai jégkorongbajnokság: Gyergyói Hoki Klub–Háromszéki Ágyúsok 2–3 (0–1, 1–2, 1–0). Gólszerzők: Devin DiDiomete (39. perc), Chris Bodó (21.), illetve Horváth Pál (4.), Alexandr Bolsakov (22.), Szergej Pajor (34.). Kapura lövlések: 57–34. Kiállításpercek: 8–14.

 

(Ezt a cikket a Székelysport.ro-ról másolták: https://sport.szekelyhon.ro/jegkorong/laszlo-arnold-mindent-kifogott-az-agyusok-ellen-bukott-a-gyhk)