Skip to main content

Izgalmas hét elé nézünk, ugyanis hétfőn 18.30-tól a Csíkszeredai Sportklub ellen játszunk a Vákár Lajos Műjégpályán a román bajnokságban, majd január 27-én, szombaton 19 órától a Román Kupa négyes döntőjének házigazdája, a Gyergyói Hoki Klub lesz az ellenfelünk a sorozat elődöntőjében.

Hétfőn sorozatban harmadszor csapunk össze a csíkszeredai csapattal. Legutóbb két héttel ezelőtt találkoztunk a Kevin Constantine és Václav Novák irányította együttessel, azonban hazai környezetben (4–0) és idegenben (6–0) egyaránt vereséget szenvedtünk. A Sportklub zsinórban kilenc Erste Liga-mérkőzésen diadalmaskodott, viszont pénteken megszakadt a kék-fehérek menetelése, ugyanis a DVTK Jegesmedvék 3–0 arányban nyertek Székelyföldön. A magyar-román bajnokságban címvédő Gyergyói Hoki Klub az elmúlt időszakban hullámzó teljesítménnyel rukkolt elő, ám a hazai közönség támogatását élvezve így is a legesélyesebbnek számít a Román Kupa elhódítására. Szilassy Zoltán legénysége csütörtökön szétlövések után maradt alul a DVTK Jegesmedvék ellen (4–5), majd pénteken a Budapest Jégkorong Akadémia HC távozott három ponttal Gyergyószentmiklósról (0–3), így a piros-fehérek a táblázat hatodik helyére csúsztak.
Todor Krisztián, edző: „A Román Kupa négyes döntője előtt mindenképp remek felkészülési lehetőség, hogy hétfőn a Csíkszereda ellen játszunk. A Sportklub és a Gyergyói Hoki Klub ugyanazt a játékerőt és gyorsaságot képviseli, csak a stratégia és a struktúra változik, nekünk pedig a játék gyorsaságához kell felnőnünk. A kupasorozat elődöntőjében a házigazdával játszunk, amely nem titkoltan a végén szeretné magasba emelni a serleget. Ezzel nem kell foglalkoznunk, a saját játékunkat kell játszanunk, a srácoknak a lehető legpontosabban és legjobban kell végrehajtaniuk mindazt, amit kérünk tőlük. Úgy gondolom, rajtunk nincs nyomás, több játékosunknak ez lesz az első olyan mérkőzése, ahol nem kiegészítő, hanem alapemberként szerepelnek egy ilyen rangos eseményen. Annyit szeretnénk, hogy élvezzék ezeket a meccseket és tegyenek meg minden tőlük telhetőt.”

A négyes döntő programja:
* január 27., szombat – Elődöntők
15:00 Bukaresti Steaua vs. Brassói Corona
19:00 Gyergyói Hoki Klub vs. Háromszéki Ágyúsok
* január 28., vasárnap – Helyosztók
14:00 kisdöntő
18:00 döntő