Skip to main content

Három nap alatt másodszor is kikaptunk a kiváló formában játszó Csíkszeredai Sportklub csapatától a román bajnokságban. Közel két hétig nem lesz újabb mérkőzésünk, legközelebb január 22-én szintén Kevin Constantine együttesének vendégeként lépünk jégre.

Rosszul kezdődött számunkra a mérkőzés, már a 2. percben hátrányba kerültünk, Sofron István senkitől sem zavartatva megzörgette a hálót (1–0). Ezt követően kiegyenlített küzdelem zajlott a jégen, aztán kivédekeztünk egy emberhátrányt. Az első harmad végén csapatunk került létszámfölénybe, így az egyenlítés reményében támadhattunk, azonban nem éltünk a lehetőséggel.
A második játékrészt szintén a házigazdák kezdték jobban, a 22. percben Részegh Tamás csúsztatott a kapuvas mellett a bal alsóba (2–0). A folytatásban emberelőnyben rohamozhattunk, viszont ezúttal sem mentünk sokra, majd Kevin Constantine együttese támadhatott fórban, ám a kék-fehér mezesek sem értékesítették a helyzeteket. A Csíkszereda a 38. percben ismét eredményes volt, Péter Balázs elhúzta a korongot László Arnold mellett és az üres kapuba továbbított (3–0). Nem sokkal később érkezett a hazai gárda újabb gólja, Láday Tamás távoli lövése után Jeremy Welsh pöckölte a játékszert a hálóba (4–0).
Az utolsó felvonásban sem változott a játék képe, a házigazdák a harmad elején újfent betaláltak, a 42. percben Sofron István egy kipattanót váltott gólra (5–0). Ezután kivédekeztünk egy emberhátrányt a remek játékerőt képviselő riválissal szemben, majd a hajrában Rokaly Szilárd feliratkozott a gólszerzők közé (6–0), így vereséget szenvedtünk idei első idegenbeli meccsünkön.

Román bajnokság, alapszakasz: Csíkszeredai Sportklub–Háromszéki Ágyúsok 6–0 (1–0, 3–0, 2–0).
Gólszerzők: Sofron István (2., 42.), Részegh Tamás (22.), Péter Balázs (38.), Jeremy Welsh (39.), Rokaly Szilárd (57.)
Kapura lövések: 31–14
Büntetőpercek: 6–8
Csíkszeredai Sportklub: Adorján Attila, Ambrus Levente – Karel Kubát, Láday Tamás, Fodor Csanád, Rokaly Szilárd, Rokaly Norbert, Troy Rutkowski, Gecse Hugó, Sofron István, Részegh Tamás, Péter Balázs, Salló Alpár, Georgij Agafonov, Jeremy Welsh, Jevgenyij Szkacskov, Aidan Brown, Eduard Căsăneanu. Vezetőedző: Kevin Constantine.
Háromszéki Ágyúsok: László Arnold, Béres Szilárd – Ferencz Szilárd, Bíró Ottó, Györffy Szilárd, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Szabó Zsolt-Ákos, Horváth Pál, Antal László, Szőcs Zalán, Ilyés Tamás, Antal Előd, Márk Róbert, Görbea Tivadar, Márton Koppány, Gecse Olivér, László Hunor. Vezetőedző: Todor Krisztián.
Játékvezetők: Csomortáni Zsolt, Gergely Lehel, Rácz Szilárd, Szabó László.