Skip to main content

Narancs-kék mezes csapatunk a hétvégén a Duna-parton folytatja szereplését a Román Kupa csoportkörében. A Kertész Zoltán, Todor Krisztián és Bács Lóránt irányította együttesünk vasárnap 18.30-tól a Galaci CSM otthonában játszik, ahol visszavághatunk a szerdai vereségért.

A Deme László Műjégpályán rendezett szerdai találkozón az utolsó harmadban mindent megtettünk azért, hogy hosszabbításra mentsük a mérkőzést, ám a tapasztalt játékosok alkotta Galac megőrizte előnyét (2–1), így Július Pénzeš legénysége győzelemmel kezdte a kupasorozatot. A hétvégén lehetőségünk lesz visszavágni a Duna-parti csapatnak, azonban ehhez többek között az szükséges, hogy kevesebb hibával játszunk és kihasználjuk az emberelőnyöket.
A vasárnapi meccset követően novemberben további négy találkozónk lesz a Román Kupa csoportkörében. A versenykiírásban legközelebb a Bukaresti Steaua ellen játszunk, 4-én idegenben és 18-án hazai környezetben lépünk jégre. Ezt követően összecsapunk a Sapientia U23 együttesével, amelyet 22-én a Deme László Műjégpályán fogadunk, majd 25-én az egyetemista gárda otthonába látogatunk.
Az előző évekhez képest változott a kupasorozat lebonyolítása, a résztvevőket két csoportra osztották, az egyikbe az Erste Ligában szereplő csapatok kerültek, a másikba pedig a Háromszéki Ágyúsok, a Galaci CSM, a Bukaresti Steaua és a Sapientia U23. Utóbbi csoportban a román pontvadászat mellett a kupában is játszunk egy oda-vissza kört. A csoportokból az első kettő négyes döntőbe jut, amelyet majd január végén rendeznek.
Todor Krisztián, edző: „A szerdai elvesztett mérkőzés után tükörbe kell néznünk és el kell gondolkodnunk azon, hogy melyek azok a helyzeteket, amikor több munkával nehezebbé tehettük volna az ellenfél dolgát. Elvesztettünk egy nyerhető találkozót, amely már begyakorolt lehetőségeken ment el, ezért újra kell terveznünk. A még több gyakorlás és a mélyrehatóbb elemzés segíthet abban, hogy megtörjük a nyeretlenségünket. A folytatásban azokra a részletekre kell figyelnünk, amelyekre korábban felhívtuk már a srácok figyelmét. Esélyt kell adnunk magunknak arra, hogy gólokat lőjjünk, mert csak így találhatjuk meg a győzelemhez vezető utat.”

Hajrá, Ágyúsok!