Skip to main content

Csapatunk vereséggel kezdte a Román Kupa csoportkörét, ugyanis a Galaci CSM 2–1-re győzött a Deme László Műjégpályán. Legközelebb október 8-án, vasárnap szintén a kupasorozatban játszunk, 18.30-tól a Duna-parti együttes otthonában lépünk jégre.

A mérkőzés elején csapatunk többet tett a gólszerzésért, a 8. percben mégis a vendégek kerültek előnybe, Cătălin Berdilă juttatta a korongot a hálóba (0–1). A folytatásban több helyzetet kidolgoztunk, azonban Onodi Ottó állta a sarat, ihletett formában védett. Az első harmad végén emberelőnyben támadhattunk, viszont nem tudtuk értékesíteni a kialakított lehetőségeket.
Megilletődötten kezdtük a második harmadot, aztán a 28. percben László Arnold egy bravúros hárítás során megsérült, ezért kénytelen volt elhagyni a jeget. Ezt követően Molnár Zsombor lövésénél a kapuvas kisegítette a Duna-parti együttest, amely a 32. percben váratlanul ismét betalált. A létszámfölényünk ellenére gólt kaptunk, Béres Szilárd pontatlan passza után Benedek Roland lecsapott a korongra és a hálóba továbbította (0–2). Kétgólos hátrányban sem adtuk fel a küzdelmet, a játékrész végén ismét emberelőnyt kaptunk, ám ezúttal a magunk javára fordítottuk, ugyanis Antal Előd a kapus mellett a bal alsóba csúsztatott (1–2).
Az utolsó felvonásban kétszer is emberhátrányban találtuk magunkat, előbb Ferencz Szilárd, majd csapatkapitányunk, Bíró Ottó kapott kétperces kiállítást, azonban mindkettőt kivédekeztük. Az utolsó negyedórában mindent megtettünk annak érdekében, hogy hosszabbításra mentsük a mérkőzést, ám nem sikerült egyenlíteni, így vereséggel kezdtük a Román Kupát.

Román Kupa, csoportkör: Háromszéki Ágyúsok–Galaci CSM 1–2 (0–1, 1–1, 0–0).
Gólszerzők: Antal Előd (38.), illetve Cătălin Berdilă (8.), Benedek Roland (32.).
Kapura lövések: 31–32
Büntetőpercek: 4–6
Háromszéki Ágyúsok: Béres Szilárd, László Arnold – Ferencz Szilárd, Bíró Ottó, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Ilyés Tamás, Horváth Pál, Szabó Zsolt-Ákos, Márton Koppány, Gecse Olivér, Róth Zoltán, Részegh Zsolt, Antal László, Antal Előd, Márk Róbert, Szőcs Zalán, Györffy Szilárd, László Hunor, Péter Andor. Vezetőedző: Todor Krisztián.
Galac: Onodi Ottó, Szopos Magor – Hildebrand Szabolcs, Alekszej Baszkov, Alexander Nyeznyamov, Jevgenyij Jemeljanenko, Szergej Pajor, Olekszander Alekszandrov, Patrik Machala, Benedek Roland, Konsztantyin Csernyuk, Mircea Constantin, Remus Gheorghe, Cătălin Berdilă, Szőcs Attila, Danalizi Gergő, Vladislav Teamriuc, Ráduly Norbert, Raul Maftei, Silló Huba, Andrei Buleandra, Ráduly Szabolcs. Vezetőedző: Július Pénzeš.
Játékvezetők: Bandi Csaba, Csomortáni Zsolt, André Attila, Magyar Áron.