Skip to main content

A fiatal székelyföldi játékosokból álló csapatunk számára az idény első bajnoki mérkőzéséhez hasonlóan a második sem lesz sétagalopp, ugyanis kedden 18.30-tól szintén a Gyergyói Hoki Klub ellen lépünk jégre. Az új szezonban először játszunk hazai környezetben, ezért látogassatok ki a Deme László Műjégpályára, és szurkoljatok a fiúknak! A találkozóra a belépés felnőtteknek 25 lejbe kerül, diákoknak ingyenes.
A Gyergyói Hoki Klub elleni idegenbeli mérkőzésen a 39. percig tartottuk a lépést a komoly játékerőt képviselő ellenfelünkkel, végül az Erste Liga-győztes négygyólos győzelmet aratott. Ezt követően a gyergyószentmiklósi együttes további két találkozót játszott a román bajnokságban, mindkétszer hazai környezetben igazolta a papírformát a Sapientia U23 ellen. A Szilassy Zoltán irányította piros-fehér mezes gárda készül az Erste Liga rajtjára, ugyanis szeptember 29-én székelyföldi rangadót rendeznek, a címvédő a Csíkszeredai Sportklub otthonában kezd. Csapatunk ebben a hónapban még kétszer találkozik a Gyergyói Hoki Klub alakulatával, szeptember 22-én vendégként, szeptember 26-án a Deme László Műjégpályán játszunk.
Bács Lóránt, kapusedző: „A legutóbbi mérkőzésünkön sokáig egy gólon tartottuk az Erste Liga-címvédőt, ebben komoly szerepe volt kapusunknak, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy szoros találkozót játszottunk, remekül támogatta hátulról a csapatot. Mindig fontos tényező a kapusteljesítmény a meccs végkimenetelének szempontjából. Együttesünk két olyan kapussal rendelkezik, akik nap mint nap keményen dolgoznak azért, hogy megfelelő támogatást biztosítsanak a mezőnyjátékosoknak. Az első mérkőzésen nem sikerült bevennünk az ellenfél kapuját, hiszen a túloldalon is remekül teljesített a hálóőr. Kedden sokkal több lövéssel kell majd zavarba hoznunk a rivális kapusát, hogy hibára tudjuk kényszeríteni, a kapu előtt agresszívebbnek kell lennünk és harcolnunk az esetleges kipattanókért, hogy azokat gólra válthassuk.”
Hajrá, Ágyúsok!