Skip to main content

Megilletődötten kezdtük a mérkőzést, emiatt az első harmadban három gólt kaptunk, végül 4–0 arányban alulmaradtunk a vendég Csíkszeredai Sportklub ellen a román bajnokságban. Kedden 18.30-tól ismét összecsapunk a Kevin Constantine és Václav Novák irányította csapattal a Vákár Lajos Műjégpályán.

Rányomta bélyegét az első harmadra, hogy legutóbb több mint két hete játszottunk, míg remek játékerőt képviselő ellenfelünknek karácsony után négy mérkőzése volt az Erste Ligában, ráadásul ezeket megnyerte. A Sportklub már a 6. percben vezetést szerzett, Jevgenyij Szkacskov lőtte a korongot a keresztléc alá (0–1). A folytatásban emberhátrányban találtuk magunkat, ezt kihasználva a Csíkszereda ismét betalált, Aidan Brown csúsztatott a kapuba (0–2). Nem sokkal később a kék-fehér mezesek újra létszámfölénybe kerültek, ám a védelmünk ezúttal állta a sarat. A 18. percben már háromgólos hátrányban voltunk, egy védelmi figyelmetlenséget kihasználva Rokaly Norbert zörgette meg a hálót (0–3).
Jót tett a szünet, határozottabban jöttünk ki az öltözőből, emiatt a második játékrész kiegyenlítettebb játékot hozott, illetve háromszor is emberelőnyben támadhattunk. Adott esetekben sikerült nyomást gyakorolni a riválisra és akadtak szépítési lehetőségek is, végül egyszer sem sikerült a javunkra fordítani a helyzeteket. Ezzel ellentétben a vendégek negyedszer is eredményesek voltak, a 27. percben Aidan Brown remek előkészítését Jeremy Welsh váltotta gólra (0–4). A harmadik felvonás a kiállításokról és az indulatokról szólt, emellett kétszer létszámfölényben rohamozhattunk, ám ezúttal sem éltünk az esélyekkel, Adorján Attila mindegyik kapura tartó lövésünket védte, így vereséggel kezdtük az új évet.

Román bajnokság, alapszakasz: Háromszéki Ágyúsok–Csíkszeredai Sportklub 0–4 (0–3, 0–1, 0–0).
Gólszerzők: Jevgenyij Szkacskov (6.), Aidan Brown (9.), Rokaly Norbert (18.), Jeremy Welsh (27.)
Kapura lövések: 26–35
Büntetőpercek: 35–41
Háromszéki Ágyúsok: Béres Szilárd, László Arnold – Ferencz Szilárd, Bíró Ottó, Györffy Szilárd, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Szabó Zsolt-Ákos, Horváth Pál, Márton Koppány, Gecse Olivér, Róth Zoltán, Antal Előd, Márk Róbert, Antal László, Szőcs Zalán, Ilyés Tamás, László Hunor, Görbea Tivadar. Vezetőedző: Todor Krisztián.
Csíkszeredai Sportklub: Adorján Attila, Simó Ábel – Salló Alpár, Ferencz–Csibi Róbert, Jeremy Welsh, Jevgenyij Szkacskov, Aidan Brown, Georgij Agafonov, Gecse Hugó, Részegh Tamás, Eduard Cășăneanu, Péter Balázs, Karel Kubát, Láday Tamás, Fodor Csanád, Rokaly Szilárd, Rokaly Norbert. Vezetőedző: Kevin Constantine.
Játékvezetők: Csomortáni Zsolt, Sikó Szilárd, Bandi Csaba, Flaviu Chinde.