Skip to main content

Csapatunk Görbea Tivadar személyében újabb fiatal tehetséget igazolt. A 21 éves, csíkszeredai jégkorongozó az idényt a Sapientia U23 csatáraként kezdte, azonban a Brassói Corona ellen már bemutatkozott narancs-kék mezben.

A tehetséges játékos ebben az idényben a román bajnokságban és az Európai Egyetemi Jégkorong Ligában (EUHL) 11 mérkőzésen lépett jégre, ezeken négy kanadai pontot gyűjtött. Az előző két idényben a Bukaresti Steaua játékosa volt, amelynek színeiben 51 találkozón nyolc találatot szerzett és kiosztott tíz gólpasszt. 2017 és 2021 között a Győri ETO Hockey Club Sportegyesület utánpótlás csapataiban pallérozódott, kölcsönben a Fehérvári Titánok együttesében is szerepelt, így bemutatkozott az Erste Ligában, majd a magyarországi kitérő után visszatért az országba.
Görbea Tivadar: „A csapattársaim és az edzői stáb is jól fogadott, segítőkészek voltak, próbálták egyszerübbé tenni a jégpályán és azon kívül is a beilleszkedésemet. Úgy gondolom, a fejlődésem szempontjából jó döntés volt, hogy a háromszéki csapathoz igazoltam, mivel egy elég fiatal együttes, így a játéklehetőség is adott. A Brassó elleni bemutatkozásom felemásra sikeredett. Sajnos, egyik mérkőzésen sem tudtunk meglepetést okozni, pedig a második találozón megérdemeltük volna. Nagyon remélem, hogy az idényben sikerül minél jobb eredményt elérni a csapattal, igyekszünk kihozni a lehető legtöbbet magunkból.”