Skip to main content

Csapatunknak a bajnokság alapszakaszából mindössze négy mérkőzése van hátra, amelyek a következő nyolc napban a Deme László Műjégpályán lesznek. A Kertész Zoltán, Todor Krisztián és Bács Lóránt irányította együttesre szombaton és vasárnap 18.30-tól izgalmas találkozók várnak, ugyanis a Galaci CSM látogat Kézdivásárhelyre.

Egy hónappal ezelőtt a Duna-parti városban találkoztunk a galaci csapattal, amikor a házigazdák mindkét mérkőzésen begyűjtötték a három pontot, ugyanis előbb 6–3, majd 6–0 arányban nyertek. Együttesünk legutóbb a múlt hétvégén a Bukaresti Steaua vendégeként játszott, ahol szombaton a fővárosi gárda győzött (6–2), aztán vasárnap szétlövéssel diadalmaskodtunk (2–3). A Galac hétfőn és kedden hazai környezetben lépett jégre a Sapientia U23 ellen, a Július Pénzeš irányította alakulat mindkét találkozón igazolta a papírformát (5–2 és 8–2), így továbbra is harcban van a negyedik helyért. Az alapszakaszban csapatunk nyolc győzelem mellett tizenhatszor kikapott, ezeken a meccseken 64 gólt szereztünk és 92 találatot kaptunk. Galaci riválisunk tizennégy siker mellett tizenegyszer vereséget szenvedett, ezeken a mérkőzéseken 141-szer volt eredményes, míg az ellenfelek 97-szer vették be a kapuját.
Miklós Ervin, klubelnök: „Az aktuális idényből még négy hazai mérkőzésünk van hátra, a Galac elleni két találkozó szorosnak ígérkezik. A múlt heti bajnoki meccsek után kijelenthetjük, hogy csapatunk felvette a harcot a bukaresti együttessel, illetve a Duna-parti gárda is hasonló játékerőt képvisel. Kihasználva, hogy hazai közönség előtt játszunk, bízom benne, hogy akár mindkét mérkőzést megnyerhetjük. Január vége óta nem játszottunk az Erste Ligában szereplő ellenfelekkel, amelyek a szezonban akarva-akaratlanul értékes pontokat vesztettek a galaci és bukaresti riválisaink elleni mérkőzéseken. Ha azonban ezeket az eredményeket kivesszük, azt láthatjuk, hogy rendkívül közel vagyunk a közvetlen vetélytársakhoz. A hétvégén is szükségünk van a nézők támogatására, hogy érvényesítsük a hazai pálya előnyét.”