Skip to main content

Egy elvesztett és két szoros harmadot követően 4–2 arányban kikaptunk hazai környezetben a Galaci CSM csapatától a román bajnokság alapszakaszában. Vasárnap 18.30-tól ismét a Július Pénzeš irányította együttessel játszunk a Deme László Műjégpályán.

Tapasztalt ellenfelünk szerzett vezetést, a 7. percben Konsztantyin Csernyuk zörgette meg a hálót, majd a Duna-parti csapat nem sokkal később növelte előnyét, a 10. percben Mircea Constantin lőtte a korongot a kapuba (0–2). Az első harmad végén és a második játékrész elején is létszámfölényben támadhattunk, azonban nem sikerült faragnunk a hátrányunkból. A 26. percben aztán megérdemelten szépítettünk, Róth Zoltán előkészítése után Gecse Olivér volt eredményes (1–2). Tíz perc elteltével a vendégek visszaállították a kétgólos különbséget, emberelőnyben Patrik Machala továbbított a hálóba (1–3). Az utolsó felvonást a galaci együttes kezdte jobban, a 42. percben Petrik Machala duplázott, így Július Pénzeš legénysége nagy lépést tett a győzelem felé. Nem adtuk fel a küzdelmet, ennek köszönhetően az 52. percben fórban betaláltunk, Róth Zoltán újabb passzából ezúttal Márton Koppány iratkozott a gólszerzők közé (2–4). A hátralévő időben próbáltuk hosszabbításra menteni a találkozót, ráadásul a hajrában létszámfölényben is rohamozhattunk, ám ellenfelünk szervezetten védekezett, ebből adódóan behúzta a három pontot.

Román bajnokság, alapszakasz: Háromszéki Ágyúsok–Galaci CSM 2–4 (0–2, 1–1, 1–1).
Gólszerzők: Gecse Olivér (26.), Márton Koppány (52.), illetve Konsztantyin Csernyuk (7.), Mircea Constantin (10.), Patrik Machala (36., 42.)
Kapura lövések: 29–38
Büntetőpercek: 10–12
Háromszéki Ágyúsok: Béres Szilárd, László Arnold – Ferencz Szilárd, Biró Ottó, Márton Koppány, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Szabó Zsolt-Ákos, Horváth Pál, Antal László, Gecse Olivér, Róth Zoltán, Antal Előd, Márk Róbert, Görbea Tivadar, Szőcs Zalán, Ilyés Tamás, László Hunor. Vezetőedző: Todor Krisztián.
Galac: Onodi Ottó, Szopos Magor – Hildebrand Szabolcs, Luka Zorko, Patrik Machala, Benedek Roland, Mircea Constantin, Jevgenyij Jemeljanenko, Konsztantyin Csernyuk, Alekszej Baszkov, Alexander Nyeznyamov, Szergej Pajor, Olekszander Alekszandrov, Cătălin Berdilă, Szőcs Attila, Remus Gheorghe, Danalizi Gergő, Ráduly Norbert, Raul Maftei, Silló Huba, Andrei Buleandra, Ráduly Szabolcs. Vezetőedző: Július Pénzeš.
Játékvezetők: Csomortáni Zsolt, Cristian Filip, Flaviu Chinde, Simon Roland.