Skip to main content

Narancs-kék mezes csapatunk egy felejthető második harmad miatt 4–2-re kikapott a Bukaresti Steaua vendégeként a Román Kupa csoportkörében. Legközelebb két hét múlva lépünk jégre a kupasorozatban, november 18-án a Răzvan Lupașcu irányította fővárosi együttes látogat a Deme László Műjégpályára.

Az első harmadban kiegyenlített küzdelem zajlott, ellenfelünk egyszer, remekül védekező csapatunk pedig kétszer került emberhátrányba, másodszor épp a játékrész utolsó percében. A fórt kihasználva a házigazdák megszerezték a vezetést, a 22. percben Jiří Ondráček továbbított a hálóba (1–0). A folytatásban mindkét együttes közel járt a gólszerzéshez, azonban a kapuvas többször kisegítette a hálóőröket. A 30. percben a bukaresti gárda egy ellentámadás végén növelte előnyét, Csergő Hunor csúsztatott a hálóba (2–0). Nem sokkal később ismét a Steaua örülhetett, a 34. percben Orbán Szilárd iratkozott a gólszerzők közé (3–0). Răzvan Lupașcu tapasztalt legénysége beszorított a saját térfelünkre, ám László Arnold bravúros védéseket mutatott be.
Az utolsó harmadot is a bukaresti csapat kezdte jobban, a 44. percben Andrei Mikhnov zörgette meg a hálót (4–0). Négygólos hátrányban kezdtünk magunkra találni, a feljavuló játéknak köszönhetően az 51. percben szépítettünk, Molnár Zsombor előkészítése után Molnár Zoltán ütötte a korongot a fővárosi együttes kapujába (4–1). Ezt követően kettős emberelőnyben támadhattunk, azonban nem értékesítettük az előttünk adódó helyzeteket. A hajrában sikerült faragnunk a hátrányunkból, az 58. percben Györffy Szilárd értékesítette a szabálytalanság miatt megítélt büntetőt (4–2). Két perccel a vége előtt a szakmai stábunk időt kért, majd a kapust is levittük, viszont az egyenlítés elmaradt, ezáltal a második mérkőzésünket veszítettük el a Román Kupa csoportkörében.

Román Kupa, csoportkör: Bukaresti Steaua–Háromszéki Ágyúsok 4–2 (0–0, 3–0, 1–2).
Gólszerzők: Jiří Ondráček (22.), Csergő Hunor (30.), Orbán Szilárd (34.), Andrei Mikhnov (44.), illetve Molnár Zoltán (52.), Györffy Szilárd (58.).
Kapura lövések: 45–28
Büntetőpercek: 6–6
Háromszéki Ágyúsok: László Arnold, Béres Szilárd – Ferencz Szilárd, Bíró Ottó, Márton Koppány, Gecse Olivér, Róth Zoltán, Szabó Zsolt-Ákos, Horváth Pál, Antal László, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Antal Előd, Márk Róbert, Györffy Szilárd, Szőcs Zalán, Ilyés Tamás, László Hunor, Péter Andor. Vezetőedző: Todor Krisztián.
Bukaresti Steaua: Adorján Örs, Makszim Szamankov – Timur Raszulov, Orbán Szilárd, Mihail Georgescu, Andrei Mikhnov, Csergő Hunor, Jakub Matai, Tódor Csaba, Radek Číp, Andrei Filip, Jiří Ondráček, Andrei Geraszimov, Florin Creangă, Adrian Irimia, Danil Martinov, Robert Timaru, Andrei Diaconescu-Grabari, Cristian Boldizsár, Antal Anfréd, Călin Lupașcu. Vezetőedző: Răzvan Lupașcu.
Játékvezetők: Bandi Csaba, Csomortáni Zsolt, Bogdan Enache, Theodor Lupu.