Skip to main content

Csapatunknak több mint tíz nap elteltével lesz ismét mérkőzése, szombaton a Bukaresti Steaua vendégeként lépünk jégre Otopeni-ben. A találkozó kezdési időpontja változott, 18.30 helyett 19.30-tól kezdődik. A Kertész Zoltán, Todor Krisztián és Bács Lóránt irányította együttesünk a Román Kupa csoportkörében a harmadik meccsét játssza, a narancs-kék mezesek eddig egyszer győztek és egyszer kikaptak.

Az Ágyúsok legutóbb több mint tíz nappal ezelőtt hazai környezetben a Brassói Corona csapatával játszottak izgalmas találkozót a bajnokságban (4–5). A Răzvan Lupașcu irányította Steaua múlt héten a Galaci CSM ellen lépett jégre a Román Kupa csoportkörében, a fővárosi alakulat az első meccset megnyerte hazai környezetben (5–4), majd a másodikat elvesztette a Duna-parti városban (9–6). A bukaresti gárda a román pontvadászatban eddig két mérkőzést vívott, még október közepén az Erste Liga-címvédő Gyergyói Hoki Klub együttesével csapott össze, és mindkétszer begyűjtötte a győztesnek járó pontokat. Csapatunk novemberben további három kupameccset játszik, 18-án a Steaua érkezik a Deme László Műjégpályára, majd következnek a Sapientia U23 elleni mérkőzések, 22-én az egyetemista gárda látogat hozzánk, majd 25-én a Felcsíki Műjégpályán szerepelünk.
Todor Krisztián, edző: „A Román Kupa csoportkörében minden mérkőzés fontos, viszont nem szeretnénk nagyon előre tekinteni, mindig csak a következő találkozóra fókuszálunk, lépésről lépésre, valamint meccsről meccsre akarunk haladni. Mindenképp összeszedett játékra lesz szükségünk a Steaua ellen, a keretükben vannak rutinos öreg rókák, ügyes fiatalok, ráadásul sikerült minőségi idegenlégiósokat is igazolniuk. A saját játékunkat kell játszanunk 60 percen keresztül, amit legutóbb a bajnokságban a Brassó ellen a mérkőzés első részében megvalósítottunk, azt kell kiterjesztenünk a szombati találkozó egészére. Kielemeztük a Corona elleni meccset, megnéztük, hol vétettünk hibákat egyénileg és taktikailag egyaránt. Ha sikerül ezeket kiküszöbölni, jó esélyekkel vágunk neki a kupamérkőzésnek.”

Hajrá, Ágyúsok!