Skip to main content

Kulcsfontosságú mérkőzést játszunk a hétvégén a Román Kupa csoportkörében. A Kertész Zoltán, Todor Krisztián és Bács Lóránt irányította csapatunk szombaton 18.30-tól a Bukaresti Steaua együttesét fogadja a Deme László Műjégpályán, ahol mindent megteszünk annak érdekében, hogy visszavágjunk a két héttel ezelőtt elszenvedett idegenbeli vereségért.

Narancs-kék mezes együttesünk negyedik mérkőzését vívja a Román Kupa csoportkörében, a fővárosi alakulat elleni összecsapás pedig kulcsfontosságú a továbbjutás szempontjából, ugyanis Răzvan Lupașcu alakulata november elején egy felejthető második harmad miatt legyőzött Otopeni-ben (4–2). Az egymás elleni összecsapás után bukaresti vetélytársunk két bajnoki mérkőzést játszott a Brassói Corona vendégeként. A Steaua mindkét találkozót elvesztette a Cenk alatti városban, kedden 3–2, szerdán 2–1 arányú vereséget szenvedett. A székelyföldi játékosok alkotta csapatunk és tapasztalt riválisunk eddig szintén három találkozót tudhat maga mögött a Román Kupa csoportkörében, mi egyszer győztünk és kétszer kikaptunk, míg ellenfelünk kétszer nyert és egyszer alulmaradt.
Bács Lóránt, kapusedző: „A legutóbbi mérkőzésünkön nem sikerült győztesen elhagynunk a jeget a Steaua otthonában. A vereség leginkább a második harmadban mutatott rossz játékunknak, illetve az olykor fölösleges kiállításainknak köszönhető. Mivel a hétvégén lesz a második találkozónk a bukaresti csapattal, így már tudjuk, hogy milyen erőt képvisel. Ahhoz, hogy megnyerjük a szombati meccset, az első perctől az utolsóig teljes oldafigyeléssel kell hoznunk a játékunkat, tanulva a múltkori második harmadbeli botlásunkból. Tisztában vagyunk azzal, hogy mire számíthatunk, és ennek megfelelően készültünk erre egész héten. Győzni szeretnénk hazai közönség előtt, ugyanis így közelebb kerülhetünk a továbbjutáshoz a Román Kupában. Fontos lenne számunkra, ha minél több szurkoló eljönne a Deme László Műjégpályára, és remek hangulatot teremtve buzdítaná narancs-kék mezes együttesünket.”

Hajrá, Ágyúsok!