Skip to main content

A héten két újabb mérkőzést játszunk a Román Kupa-csoportkörében: szerdán és szombaton is a Sapientia U23 ellen lépünk jégre. Mindkét találkozót 18.30-tól rendezik, előbbi a Deme László Műjégpályán, utóbbi a Felcsíki Műjégpályán lesz. Mindkét meccs rendkívül fontos, hiszen a négyes döntőbe jutáshoz számunkra elengedhetetlen a két győzelem.

Miközben csapatunk már négy mérkőzést lejátszott a Román Kupa csoportkörében, egyetemista ellenfelünk még nem lépett jégre a versenysorozatban. Narancs-kék mezes együttesünk legutóbb szombaton hazai környezetben a Bukaresti Steaua ellen győzött (3–2), míg a hétvégén a svéd Per Lundell legénysége a bajnokságban a Brassói Corona vendége volt, a Cenk alatti városban pedig mindkétszer alulmaradt (14–1 és 7–0). A Sapientia U23 az Európai Egyetemi Jégkorong Ligában is érdekelt, a fiatal gárda legutóbb Győrben szerepelt, ahol a házigazdán kívül a kassai Spartacus University és a lengyel Oswiecim Sabers alakulatával csatázott. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia csapata a román pontvadászatban eddig tíz meccset játszott, ezek közül kilencet elvesztett és egyet hosszabbítás után megnyert.
Bács Lóránt, kapusedző: „Szombaton egy nagyon szoros mérkőzésen sikerült felülmúlni a Steaua csapatát. Úgy játszottunk, ahogy arra készültünk, az elejétől a végéig összpontosítottunk aminek nagyban köszönhető a siker. Szerdán újabb találkozó vár ránk a Román Kupában, a Sapientia U23 érkezik hozzánk. Egyáltalán nem szabad alábecsülnünk ellenfelünket, hiszen egy fiatal, energikus együttes, amely taktikailag is felkészült, bármelyik percben képes lehet meglepetést okozni. Ha ott folytatjuk, ahol szombaton abbahagytuk, az nagyban hozzájárulhat a sikerhez. A szerdai és a szombati meccs megnyerése hozzásegíthet ahhoz, hogy a csoportkörből a januári négyes döntőbe jussunk. Reméljük, hogy szerdán is szép számú közönség látogat a jégcsarnokba, és buzdítja majd a csapatot, ami plusz löketet ad a játékosoknak.”

Hajrá, Ágyúsok!