Skip to main content

Tisztességesen helytálltunk a Román Kupa elődöntőjében, azonban a jobb játékerőt képviselő Gyergyói Hoki Klub a papírformát igazolva 6–0 arányban győzött, így története során másodszor jutott a sorozat fináléjába. Csapatunk ellenfele vasárnap 14 órától a Bukaresti Steaua lesz a kisdöntőben, míg 18 órától a házigazda piros-fehér mezesek a Brassói Corona ellen küzdenek a serlegért.

Az első harmad nagy részében jól tartottuk magunkat, foggal-körömmel védekeztünk, próbáltunk minden lövést blokkolni, ugyanakkor a kapusteljesítmény is remek volt, ugyanis Béres Szilárd is ihletett formában védett. Néhányszor kontrákkal igyekeztünk veszélyeztetni, ám Rasmus Rinne is magabiztosan védett. A folytatásban emberelőnyben támadhattunk, azonban ezt nem használtuk ki, ráadásul a házigazdák előnybe kerültek. A 14. percben egy hiba után Sébastien Sylvestre lecsapott a korongra és a keresztléc alá továbbított (1–0), aztán nem sokkal később elpuskáztunk egy újabb létszámfölényt.
Szünet után góllal kezdett Szilassy Zoltán legénysége, Sárpátki védhetetlenül bombázott távolról a hálóba (2–0). A második harmadban háromszor rohamozhattunk emberelőnyben, ám ezúttal is az ellenfél növelte előnyét. A 36. percben egy korongszerzés után ellentámadást vezetett a hazai csapat, amelynek végén Sárpátki megzörgette a hálót (3–0). A játékrész vége felé kivédekeztünk egy kettős emberhátrányt, ám miután kiegészültünk sem sikerült betalálni.
Az utolsó felvonásban 19 másodperc alatt két találatot is kaptunk, előbb Daniel Trancă volt eredményes, majd Sami Tamminen is feliratkozott a gólszerzők közé (5–0). Tíz perccel a mérkőzés vége előtt egy végletekig kijátszott helyzet végén Sárpátki harmadszor is beköszönt (6–0). A hajrához közeledve kivédekeztünk egy újabb emberhátrányt, aztán az utolsó percekben mindent megtettünk a szépítés érdekében, azonban a házigazdák kapusa rendre megakadályozott ebben, a gyergyószentmiklósi együttes pedig története során másodszor jutott a Román Kupa döntőjébe.

Román Kupa, elődöntő: Gyergyói Hoki Klub–Háromszéki Ágyúsok 6–0 (1–0, 2–0, 3–0).
Gólszerzők: Sébastien Sylvestre (14.), Sárpátki Tamás (22., 36., 50.), Daniel Trancă (46.), Sami Tamminen (46.)
Kapura lövések: 45–17
Büntetőpercek: 12–8
Gyergyói Hoki Klub: Rasmus Rinne, Mag Örs – Kozma Zsolt, Matias Haaranen, Sami Tamminen, Brance Orban, Bodó Christopher, Fejes Nándor, Mike Dalhuisen, Vincze Péter, Sébastien Sylvestre, Sárpátki Tamás, Imre Patrik, Konsta Mesikämmen, Sándor-Székely Ottó, Szigeti Ákos, Daniel Trancă, Györfy Tihamér, Silló Arnold, Császár Hunor, Csiszer Ádám, Vincze Gergő. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.
Háromszéki Ágyúsok: Béres Szilárd, László Arnold – Ferencz Szilárd, Bíró Ottó, Györffy Szilárd, Gecse Olivér, Molnár Zsombor, Antal Előd, Horváth Pál, Antal László, Márton Koppány, Róth Zoltán, Szabó Zsolt-Ákos, Márk Róbert, Görbea Tivadar, Szőcs Zalán, Ilyés Tamás, László Hunor. Vezetőedző: Todor Krisztián.
Játékvezetők: André Attila, Cristian Filip, Borsos Barna, Flaviu Chinde.