Skip to main content

Két hét szünet után újra tétmérkőzést játszunk, ráadásul az idényben először találkozunk a bajnokságban a tapasztalt jégkorongozókból álló Galaci CSM csapatával. Szombaton és vasárnap 18.30-tól a Duna-parti városban nézünk farkasszemet.

Tavaly októberben a Román Kupa csoportkörében kétszer is találkoztunk a galaci csapattal. Az első mérkőzésen a Július Pénzeš irányította gárda győzött a Deme László Műjégpályán (1–2), míg a második összecsapást megnyertük idegenben (3–4). A bajnokságban eddig 16 mérkőzést játszottunk, három győzelem mellett tizenháromszor kikaptunk, így nyolc ponttal hetedik helyen állunk a táblázatban. A Galaci CSM húsz meccset tudhat maga mögött az alapszakaszban, kilencszer diadalmaskodott és tizenegyszer vereséget szenvedett, ezáltal 28 ponttal negyedik. Legutóbb a Sapientia U23 ellen léptünk jégre, mindkét találkozón diadalmaskodtunk, a másodikon hosszabbítást követően (6–3 és 4–5). A Duna-parti gárda február elején a sereghajtó Sportul Studențesc együttesével mérkőzött meg, amelyet mindkétszer kétszámjegyű különbséggel múlt felül (4–17 és 3–17).
Bács Lóránt, kapusedző: „A csapat az utóbbi két hétben nem játszott mérkőzést, így a srácoknak volt idejük a pihenésre és a feltöltődésre az edzések mellett, amelyek szokásosan jó hangulatban teltek, mivel tudjuk, hogy számunkra csak most kezdődik igazán az idény. A soron következő meccseinket hozzánk hasonló játékerőt képviselő együttesekkel vívjuk majd. Hétvégén Galacra látogatunk, ahol tudjuk, hogy egy tapasztalt jégkorongozókból álló alakulattal találkozunk, ezáltal nagyon fontos lesz részünkről a higgadtság, illetve a hibáink csökkentése, mert úgy gondolom, ezek a győzelmünk kulcsa lehetnek.”