Skip to main content

Izgatottan várjuk az új év első mérkőzését, amelyet vasárnap 18.30-tól az Erste Ligában szereplő Csíkszeredai Sportklub ellen játszunk a Deme László Műjégpályán. Ezt követően kedden 18.30-tól ismét megmérkőzünk a Kevin Constantine és a Vacláv Novák irányította együttessel a Vákár Lajos Műjégpályán.

Csapatunk legutóbb karácsony előtt lépett jégre, hazai környezetben kétszer csaptunk össze a Bukaresti Steaua együttesével a román bajnokságban, az egyik rangadót megnyertük (4–2), míg a másikat egy izgalmas véghajrát követően elvesztettük (2–3). A pontvadászatban egy győzelemmel és kilenc vereséggel a hatodik helyen állunk, a remek játékerőt képviselő Csíkszereda pedig tizenötször nyert és négyszer kikapott, ezáltal második a rangsorban. A Sportklub december végén három Erste Liga-meccset játszott idegenben, amelyeken úgy diadalmaskodott a Dunaújvárosi Acélbikák (1–4), a Diósgyőri VTK (1–7) és a DEAC (1–4) felett, hogy tizenöt gólt lőtt és csak három találatot kapott. Kevin Constantine és Vacláv Novák alakulata pénteken a Brassói Corona vendégeként szerepelt, a kék-fehér mezes gárda három ponttal távozott a Cenk alatti városból (0–3), így a magyar–román közös bajnokságban negyedik a táblázatban.
Bács Lóránt, kapusedző: „Kisebb szünet után ismét jégre lépünk, rövid idő alatt kétszer játszunk a Sportklub ellen, vasárnap itthon, majd kedden idegenben. Az idényben először találkozunk velük a román bajnokságban, viszont a szezon kezdete előtt játszottunk egy felkészülési mérkőzést, ahol szoros eredmény született. Egy kiváló formában szereplő csíkszeredai együttest fogadunk a hétvégén, hiszen a legutóbbi öt Erste Liga-meccsét megnyerte. Taktikailag jól felkészült csapatról beszélünk, ráadásul a jégkorongozók egyénileg is sok tapasztalattal rendelkeznek. Célunk, mint mindig, győztesen elhagyni a jeget, ehhez viszont elengedhetetlen a kiváló teljesítmény minden játékosunk részéről.”
Hajrá, Ágyúsok!