Skip to main content

Csapatunk nem adta könnyen magát, nagyot küzdöttünk a Gyergyói Hoki Klub otthonában, azonban Györfy Tihamér góljának köszönhetően a házigazdák ismét begyűjtötték a három pontot a román bajnokságban. A Kertész Zoltán, Todor Krisztián és Bács Lóránt irányította együttesünk szeptember 26-án, kedden 18.30-tól negyedszer is jégre lép az Erste Liga-címvédő ellen, ezúttal a Deme László Műjégpályán.

Az első két mérkőzéshez hasonlóan a remek játékerőt képviselő Erste Liga-győztes ezúttal is komoly nyomást gyakorolt a kapunkra, azonban Béres Szilárd állta a sarat és rendre hárította a lövéseket. A kezdeti megilletődöttség után kezdtünk magunkra találni, igyekeztünk minél kevesebb teret adni a riválisnak arra, hogy érvényesítse az akaratát. Jól lezártuk a sávokat, remekül dolgoztunk a védekező harmadban, ennek köszönhetően az első játékrészt sikerült kapott gól nélkül zárnunk.
A második harmadot fórral kezdtük, majd ezt követően még egyszer létszámfölénybe kerültünk, azonban egyiket sem sikerült kihasználni. Ebben a játékrészben kétszer a riválisunk is emberelőnyben támadhatott, viszont a hatékony védekezésünknek köszönhetően Szilassy Zoltán legénysége nem tudta a javára fordítani. A többet támadó és veszélyesebben játszó hazai együttes aztán a 37. percben vezetést szerzett, Sébastien Sylvestre előkészítését Györfy Tihamér a hálóba lőtte (1–0).
Az utolsó felvonásban Jason Horváth végleges kiállítása után öt percig létszámfölényben játszottunk, ám Rinne Rasmus nagyszerű kapusteljesítménnyel rukkolt elő. A gyergyószentmiklósi gárda az utolsó percben lezárhatta volna a találkozót, viszont Bodó Christopher büntetőlövését Béres Szilárd bravúrral hárította. Csapatunk a hajrában mindent megtett, levittük a kapust, az utolsó pillanatig hajtottunk azért, hogy hosszabbításra mentsük a találkozót, ám nem jártunk sikerrel.

Román bajnokság, alapszakasz: Gyergyói Hoki Klub–Háromszéki Ágyúsok 1–0 (0–0, 1–0, 0–0).
Gólszerző: Györfy Tihamér (37.).
Kapura lövések: 57–19
Büntetőpercek: 33–8
Gyergyói Hoki Klub: Rinne Rasmus, Demeter Arnold – Jimi Jalonen, Matias Haaranen, Császár Hunor, Orbán Brance, Bodó Christopher, Horváth Jason, Fejes Nándor, Vincze Péter, Sébastien Sylvestre, Sárpátki Tamás, Kozma Zsolt, Imre Patrik, Silló Arnold, Szigeti Ákos, Daniel Trancă, Györfy Tihamér, Devin DiDiomete, Csiszer Ádám, Vincze Gergő. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.
Háromszéki Ágyúsok: Béres Szilárd, László Arnold – Ferencz Szilárd, Bíró Ottó, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Róth Zoltán, Szabó Zsolt-Ákos, Horváth Pál, Szőcs Zalán, Márton Koppány, Gecse Olivér, Antal Előd, Márk Róbert, Györffy Szilárd, Részegh Zsolt, Antal László, László Hunor, Péter Andor, Ilyés Tamás. Vezetőedző: Todor Krisztián.
Játékvezetők: Rédai Botond, Sikó Szilárd, Antal Ottó, Szabó László.