Skip to main content

Csapatunk a hétvégén idegenben játszik a román bajnokságban. A Kertész Zoltán, Todor Krisztián és Bács Lóránt irányította együttesünk a fővárosba utazik, ahol szombaton és vasárnap 18.30-tól a Bukaresti Steaua vendégeként lépünk jégre.

Az elmúlt időszakban mind a négy mérkőzésünket megnyertük, kétszer győztünk a sereghajtó Sportul Studențesc, illetve kétszer a Sapientia U23 ellen, míg bukaresti ellenfelünk február eleje óta veretlen a pontvadászatban, ugyanis sorozatban hat meccsen győzött. Együttesünk 20 ponttal hatodik a táblázatban, míg Răzvan Lupașcu alakulata 30 ponttal ötödik. Legutóbb január végén a Román Kupa kisdöntőjében találkoztunk Gyergyószentmiklóson, ahol végig kiélezett összecsapáson a hosszabbításban, emberhátrányban kapott aranygóllal vereséget szenvedtünk (4–5). A bajnokság alapszakaszában legutóbb decemberben játszottunk egymás ellen, a Deme László Műjégpályán az első találkozón csapatunk (4–2), a másodikon riválisunk diadalmaskodott (2–3).
Miklós Ervin, klubelnök: „A Sapientia U23 elleni mérkőzéseket remekül zártuk, onnan kellene folytatnunk a hétvégi két meccset. Legutóbb a Román Kupa bronzmeccsén találkoztunk, akkor hosszabbításban a szerencsének köszönhetően az ellenfelünk győzött. Úgy gondolom, az utóbbi időszakban mutatott utolsó harmadbeli teljesítményünkre lehet alapozni. Minden energiánkat beleadjuk abba, hogy a lehető legtöbb pontot elhozzunk Bukarestből. Együttesünk magja lassan három éve együtt fejlődik, kezd összeállni az a csapatjáték, amelyre a jövőben tovább építhetünk. Szerintem a Steaua az idegenlégiósoknak köszönhetően egyénileg jobb játékerőt képvisel, hiszen tapasztaltabbak a külföldi jégkorongozók, bár így is képesek vagyunk felvenni velük a harcot. Három hét van hátra a bajnokságból, ebben az időszakban lehetőségünk van szépen zárni az idényt, így a ránk váró hat mérkőzésen mindent megteszünk a győzelmekért.”