Skip to main content

A hamarosan rajtoló idény előtt egy játékos érkezéséről és egy távozásáról számolhatunk be. Hazatér a kézdivásárhelyi Szőcs Zalán, aki a 2023–2024. évi szezonban narancs-kék mezben folytatja pályafutását, míg a felső-háromszéki Danalizi Gergő közös megegyezés után elhagyja együttesünket. Új játékosunk a múlt heti Székelyföld Kupa harmadik kiírásán három gólt szerzett, ebből kettőt ellenünk, hozzásegítve a házigazda egyetemista alakulatot a tornagyőzelemhez.

Péter Andor, Antal László, Györffy Szilárd és Részegh Zsolt után az ötödik nyári szerzeményünkről adhatunk hírt. A 22 éves csatár az előző idényben a Sapientia U23 mezét öltötte magára, a romániai bajnokságban 22 mérkőzésen három gólt szerzett és kiosztott tíz asszisztot, míg az Európai Egyetemi Jégkorong Ligában (EUHL) 14 találkozón hét találat és négy gólpassz volt a mérlege. Korábban két évig a Brassói Corona játékosa volt, a romániai bajnoki mérkőzések mellett az Erste Ligában 62 találkozón kapott lehetőséget. Ezt megelőzően 2016 és 2020 között a DVTK Jegesmedvék utánpótláscsapataiban pallérozódott.

Szőcs Zalán: „Örülök a lehetőségnek és a kihívásnak, szívesen csatlakoztam a csapathoz. Megtisztelve érzem magam, hogy közel tíz év után újra szülővárosom mezét ölthetem magamra. Egy héttel korábban ellenfélként léptünk jégre, most már csapattársakként vállvetve edzünk. Hiszek a kemény munkában, szeretnék fejlődni és a lehető legtöbbet segíteni a célok elérésében. Köszönöm a Sapientia U23 közremükődését, hogy csatlakozhattam a Háromszéki Ágyúsok együtteséhez, amely vezetőségének hálás vagyok a bizalomért. Boldog vagyok, hogy hazatérhettem, izgalmas lesz a kézdivásárhelyi közönség előtt pályára lépni!”

Danalizi Gergő a nyári felkészülést csapatunkkal végezte, azonban az idény kezdete előtt távozott csapatunktól, miután két év után közös megegyezéssel szerződést bontottunk. A 22 éves jégkorongozó narancs-kék mezben 59 mérkőzésen 15 pontot összesített a romániai bajnokságban, a jövőben viszont a Duna-partra teszi székhelyét, ugyanis a Galaci CSM játékosaként kergeti a korongot.

Danalizi Gergő: „Ajánlatot kaptam egy másik csapattól, és úgy döntöttem, hogy élek a lehetőséggel, mivel két év után úgy éreztem, változásra van szükségem, új kihívások és impulzusok kellenek. Köszönök mindent a csapatnak, és sikeres szezont kívánok! A váltás miatt az egyik szemem sír, a másik nevet, viszont remélem, a közeljövőben még hazatérhetek. Hálás vagyok a szurkolóknak a sok támogatásért és biztatásért!”

Isten hozott, Zalán! Sok sikert, Gergő! Hajrá, Ágyúsok!