Skip to main content

Csapatunk két győzelemmel és egy vereséggel fejezte be a Felcsíki Műjégpályán rendezett III. Székelyföld Kupát, így a házigazda Sapientia U23 és a Bukaresti Steaua mögött a harmadik helyen végeztünk. Pénteken végig uralt mérkőzésen legyőztük a romániai junior válogatottat (U20), majd szombaton szoros küzdelemben diadalmaskodtunk a fővárosi gárda felett, míg vasárnap vereséget szenvedtünk a Székelyföldi Jégkorong Akadémia legidősebb korosztályos együttesétől.

Pénteken érvényesítettük a papírformát, az első harmadban Molnár Zoltán góljával előbb vezetést szereztünk, majd újabb találatával növeltük előnyünket. Ellenfelünk a második játékrészben szépített, amire Antal László válaszolt, a második felvonás végén pedig Gecse Olivér is feliratkozott a gólszerzők közé. Az utolsó harmadban a junior válogatott csökkentette hátrányát, azonban nem sokkal később Molnár Zsombor is eredményes volt (5–2).

Szombaton a gól nélküli első felvonást követően, Róth Zoltán révén megszereztük a vezetést, viszont bukaresti riválisunk hamar egyenlített. A küzdelmes mérkőzésen az 58. percben ismét előnybe kerültünk, ezúttal is Róth Zoltán zörgette meg a hálót, azonban a remek védekezésünknek köszönhetően a Steaua már nem tudott válaszolni, így behúztuk a győzelmet (2–1).

Vasárnap az első harmad végén a Sapientia U23 betalált, amire együttesünk csak a 34. percben válaszolt Biró Ottó góljával, ám nem örülhettünk sokáig, mivel az egyetemista alakulat ismét vezetést szerzett. Az utolsó harmad elején a Per Lundell irányította játékosok kettőre növelték előnyüket, aztán a hajrában fél perc alatt két kontrát vezettek és mindkettőt értékesítették, és bár a végén Antal László szépített, a vereséget nem kerülhettük el (2–5).

Todor Krisztián: „A junior válogatott ellen érezhető volt, hogy az első mérkőzésünket játsszuk a felkészülési időszakban. Pontatlanok voltunk, viszont az akaratunkat így is érvényesítettük, akár nagyobb különbséggel is győzhettünk volna, ám kimaradtak a helyzetek. A Steaua ellen egyben volt a csapat, annak ellenére, hogy hiányzóink is voltak, ugyanis Molnár Zsombor, Márton Koppány és Részegh Zsolt kisebb sérülésekkel bajlódtak. Élesek voltunk, a riválisnak nem hagytunk sok teret, remekül védekeztünk. Az utolsó meccsen tompán, lomhán kezdtünk, majd a második harmadban átvettük az irányítást, kontrolláltuk a találkozót, azonban a helyzeteket nem  értékesítettük. Ezzel ellentétben a Sapientia U23 az utolsó játékrészben rövid idő alatt két gólt jegyzett és lezárta a találkozót. Számunkra tanulságos felkészülési torna volt, éreztük, milyen, amikor csapatként együttműködünk, és azt is megtapasztaltuk, milyen, amikor nem.”

Eredmények: Románia U20–Háromszéki Ágyúsok 2–5 (gólszerzők: Szabó Tas 26., Nyisztor Ákos 43., illetve Molnár Zoltán 9., 14., Antal László 30., Gecse Olivér 39., Molnár Zsombor 45.), Háromszéki Ágyúsok–Bukaresti Steaua 2–1 (gólszerzők: Róth Zoltán 26., 58., illetve Andrej Miknov 28.), Sapientia U23–Háromszéki Ágyúsok 5–2 (gsz.: Both Péter 19., Viktor Solokin 35., Szőcs Zalán 43., 58., György Szilárd 58., illetve Biró Ottó 34., Antal László 59.), Bukaresti Steaua–Románia U20 8–1, Sapientia U23–Románia U20 9–1, Sapientia U23–Bukaresti Steaua 5–6.

A III. Székelyföld Kupa végeredménye: 1. Sapientia U23, 2. Bukaresti Steaua, 3. Háromszéki Ágyúsok, 4. Románia U20.